Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

POS Mediu - Sisteme de apă şi apă uzatăBraşov: Au fost făcute deja plăţi de peste 200 milioane de lei

F.A. Investiţii /

Braşov: Au fost făcute deja plăţi de peste 200 milioane de lei

7 contracte urmează să fie lansate în procedura de achiziţie

Finanţarea nerambursabilă pentru proiectul "Extinderea şi reabilitarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Braşov" depăşeste 700 milioane lei. Contractul de finanţare a fost semnat în iulie anul trecut, iar proiectul se derulează pe durata a 48 de luni.

Beneficiarul proiectului este "Compania apă Braşov" SA.

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, domnul Aristotel Căncescu, ne-a declarat că, până la jumătatea lunii august, se acordase prefinanţare în valoare de 214 milioane lei, reprezentând 30% din valoarea eligibilă a proiectului conform POS Mediu şi a fost rambursată suma de 8,96 milioane lei. Ambele sume au fost transferate în contul beneficiarului.

Domnul Doru Şopterean, director Programe Externe, ne-a declarat că până la finele acestui an urmează să aibă loc cinci licitaţii în cadrul acestui proiect. "A început proiectarea la trei contracte, dar încă nu au demarat lucrările la nici un proiect.", ne-a menţionat domnul Şopterean.

Stadiul licitaţiilor

1. Contractul pentru "Asistenţa tehnică pentru managementul proiectului/implementare" va fi atribuit probabil prin luna decembrie a acestui an.

2. Contractul de "Asistenţă tehnică pentru supervizare lucrări" a fost atribuit, la finele lunii octombrie 2009, societăţii "INOCSA Ingeniería", S.L., pentru suma de 17,8 milioane lei, fără TVA.

3. Pentru "Reabilitarea Staţiei de Epurare Braşov" au fost deschise ofertele la jumătatea lunii august. "Este posibil ca într-o lună, maxim o lună şi jumătate să se atribuie contractul. Pe de altă parte, considerând moda de a contesta orice este posibil, ar putea să fie vorba şi de două luni şi jumătate - trei", apreciază domnul Doru Şopterean.

4. Contractul pentru "Staţia de epurare nouă la Feldioara" a fost câştigat în martie 2010 de SC "Hidroconstrucţia" S.A.

5. Licitaţia pentru "Reabilitarea staţiilor de tratare apă potabilă din Codlea, Moieciu şi Bogata-Rupea" urma să fie lansată în luna septembrie.

6. Contractul pentru realizarea "Staţiei de epurare nouă în Hoghiz pentru aglomerarea Rupea" a fost câştigat de Alpine Bau GmbH Austria, pentru suma de 15,77 milioane lei, fără TVA.

7. "Extinderea staţiei de epurare Lunca Câlnicului (linia 2) pentru Prejmer şi o nouă staţie de epurare în Moieciu" vor fi realizate de SC "Morani Impex" SRL, împreună cu SC "Vectra Service", "Inviro Quality", SC "Igut".

8. "Alimentare cu apă Sânpetru - Bod" - contract finalizat şi rambursat.

9. Licitaţia pentru contractul "Extinderea şi reabilitarea conductei de alimentare cu apă potabilă Braşov - Săcele" va fi lansată la începutul anului viitor.

10. Contractul pentru "Colectoare noi Ghimbav, staţia de epurare Braşov, staţia de epurare Feldioara, Codlea - staţia de epurare Feldioara şi conductă de alimentare nouă în Stupini-Feldioara" va fi scos la licitaţie în septembrie 2010.

11-13 De asemenea, până la sfârşitul acestui an vor fi organizate licitaţiile pentru "Extinderea şi reabilitarea reţelelor de apă potabilă şi canalizare în Braşov, Sânpetru şi Hărman" (anunţul de participare la licitaţie urmează să fie dat în noiembrie 2010), "Extinderea şi reabilitarea reţelelor de apă potabilă şi canalizare în Codlea şi Moieciu" (octombrie 2010) şi "Extinderea şi reabilitarea reţelelor de apă potabilă şi canalizare în Rupea şi Prejmer" (septembrie 2010).

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional