Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

POS Mediu - Sisteme de apă şi apă uzatăGiurgiu: Au început lucrările la contractele semnate

F.A. Investiţii /

Din cele nouă licitaţii presupune de proiectul "Reabilitarea şi extinderea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Giurgiu", două mai erau neatribuite la jumătatea lunii august.

"La toate contractele semnate au început lucrările şi s-au făcut chiar şi plăţi", ne-a spus doamna Lucica Neagu, Şef al Unităţii de Implementare a Proiectului.

Cele mai multe oferte (câte 16) au fost depuse pentru reţelele din Mihăileşti sau Giurgiu, iar pentru celelalte contracte licitate au fost între 5 şi 9 oferte per licitaţie.

Beneficiarul contractului de finanţare a sistemului de alimentare cu apă şi canalizare din judeţul Giurgiu este compania "Apa Service" SA. Valoarea totală a proiectului este de 266,35 milioane lei, din care 248 milioane lei sunt din fonduri nerambursabile. Contractul de finanţare a fost semnat la finele lunii iulie 2008 şi se derulează pe durata a 5 ani.

Stadiul lucrărilor

La staţia de epurare din Giurgiu a fost aprobat proiectul de execuţie. În aceast­ă primăvară au început lucrările, s-a lucrat la denisipatori, la bazinul de aerare, au fost demolate construcţiile vechi. Lucrările la acest obiectiv vor fi finalizate la 10 iulie 2012. "Noi sperăm, însă, să fie terminat mai devreme, pentru că lucrările merg foarte bine", subliniază doamna Lucica Neagu.

Pentru construcţia staţiilor de epurare Bolintin Vale şi Mihăilesti a fost aprobat proiectul tehnologic. Nu au început lucrările de executie, dar au demarat pregătirile pentru organizarea şantierului. Execuţia va începe în două luni, "chiar mai devreme să nu îi prindă iarna", speră doamna Neagu. Execuţia trebuie finalizată la 13 februarie 2012.

Municipiul Giurgiu mai are două contracte pentru reabilitarea reţelelor de distribuţie şi canalizare, grupate în două loturi distincte. Primul lot include 50 de km de reţea de înlocuit, din care s-au realizat deja 14 km; lucrările trebuie să se încheie pe 22 decembrie 2011. Lotul 2 are 34 luni de implementare, până la 11 aprilie 2013, presupune reabilitarea a 40 km de reţea de canalizare, din care sunt realizaţi 3 km.

Mai este un contract asemănator în Mihăileşti, cu termen de finalizare 8 mai 2012, în care sunt de reabilitat 60 km de reţea şi s-au realizat, până la jumătatea lunii august, 12 km.

Specialiştii din cadrul UIP Giurgiu ne-au spus că nu au avut probleme speciale după semnarea contractelor. În schimb, contestaţiile întârzie mult atribuirea contractelor: "Spre exemplu, avem un contract pentru care anunţul a fost dat în decembrie 2008 şi contractul nu a fost semnat nici până acum. Unii contestă oferta depusă de altcineva, alţii comisia prea riguroasă. Este contes­tată inclusiv decizia Consiliului de Soluţionare a Contestaţiilor. La comisie soluţionare unei contestaţii durează 20 - 30 zile, iar în instanţă durează 3-4 luni."

Câştigătorii licitaţiilor

1. "Asistenţa tehnică pentru managementul proiectului pentru implementare", contractul a fost atribuit în august 2008 firmei "Eptisa" Spania;

2. "Supervizarea lucrărilor pentru proiect", contractul a fost atribuit în octombrie 2008 firmei "TTS Utilities" Belgia - subcontractant "TPF România";

3. "Reabilitarea şi extinderea capacităţilor de producţie şi tratare a apei în aglomerările Giurgiu-Slobozia, Bolintin Vale şi Mihăileşti", anunţul de participare a fost publicat în noiembrie 2009, dar licitaţia a fost contestată;

4. "Reabilitarea şi extinderea staţiilor de pompare apă uzată şi a staţiei de epurare în aglomerarea Giurgiu-Slobozia", licitaţia a fost încheiată în aprilie 2009 în favoarea firmei "Hochtief".

5. "Construcţia staţiilor de epurare în Bolintin Vale şi Mihăileşti", licitaţia a fost câştigată în noiembrie 2009 de "Alpine Bau".

6 -7. "Reabilitarea şi extinderea reţelelor de distribuţie şi a sistemului de canalizare în Giurgiu-Slobozia",

a) licitaţia pentru Lotul1 a fost câştigată în septembrie 2009 de "Energoconstrucţia"- filiala Bucureşti împreună cu "General Fluid".

b) licitaţia pentru Lotul 2 a fost câştigată în martie 2010 de "Ocide Construction"

8. "Reabilitarea şi extinderea reţelelor de distribuţie şi a sistemului de canalizare în Bolintin Vale" , licitaţie contestată.

9. "Reabilitarea şi extinderea reţelelor de distribuţie şi a sistemului de canalizare în Mihăileşti", licitaţia a fost câştigată în octombrie 2009 de "Ludwig Pfeiffer" Germania.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional