Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

POS Mediu - Sisteme de apă şi apă uzatăGorj: Lucrările de execuţie sunt la început

F.A. Investiţii /

Gorj: Lucrările de execuţie sunt la început

Organizările de şantier au fost deja executate pentru lucrările din cadrul proiectului "Extinderea şi reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare în judetul Gorj". Domnul Florin Buciuc, managerul de proiect ne-a spus că staţiile de tratare şi epurare erau, la jumătatea lunii august, în faza obţinerii autorizaţiilor de construire, proiectele fiind aprobate sau în faza de aprobare.

Beneficiarul acestui proiect, în valoare de 322, 5 milioane lei , este compania "Aparegio Gorj" S.A. Contractul a fost semnat la finele lunii noiembrie 2008 pentru fonduri nerambursabile de 304,8 milioane lei. Durata de implementare este de 49 de luni.

"Toate lucrările de execuţie sunt la început aşa că nu au întâmpinat mari dificultăţi", ne-a precizat domnul Buciuc.

Proiectul din Gorj a suscitat mult interes din partea firmelor specializate. La licitaţiile pentru extinderea şi reabilitarea reţelelor au fost depuse între 10 şi 13 oferte, pentru staţiile de epurare la Târgu Jiu au fost depuse două oferte, la Bumbesti-Jiu 7 oferte, la Ţigleni 6 oferte.

Totuşi, la licitaţiile pentru surse şi staţii de tratare în Motru, Târgu Jiu şi Bumbeşti nu au fost depuse decât câte o ofertă. La licitaţia pentru surse şi staţii de tratare pompare la Târgu Jiu, prima dată nu a fost depusă nici o ofertă, şi abia a doua oară a fost depusă o singură ofertă.

Contractele de asistenţă tehnică

1. "Asistenţă tehnică pentru managementul proiectului" - contractul a fost atribuit firmei "Eptisa Romania" SRL, la valoarea de 7,26 milioane lei, fără TVA.

2. "Asistenţă tehnică pentru supervizarea lucrărilor" - licitaţia a fost câştigată de "Romair Consulting" SRL pentru suma de 9,86 milioane lei, fără TVA.

Contractele de lucrări

1. "Lucrări la sursele de apă , staţia de tratare apă potabilă Tg-Jiu" - licitaţia a fost adjudecată la jumătatea lunii martie 2010, în favoarea firmei "Danex Consult", pentru 6,17 milioane lei, fără TVA.

2. "Reabilitarea şi extinderea staţiei de epurare Tg-Jiu" - contractul a fost atribuit în iulie anul trecut firmei "Transim Grup" SRL, la valoarea de 57,55 milioane lei, fără TVA.

3. "Reabilitarea surselor de apa şi staţiei de tratare, precum şi reabilitarea staţiei de tratare ape uzate Motru" - licitaţia câştigată de "Hidroconstrucţia", la valoarea de 4,09 milioane lei, fără TVA.

4. "Lucrări la sursele de apa şi staţia de tratare Bumbeşti Jiu" - contractul a fost atribuit la finele anului trecut către "Danex Consult" SRL Bucureşti, pentru 5,59 milioane lei, fără TVA.

5. "Staţie nouă de epurare în Bumbeşti Jiu" -licitaţia a fost câştigată în decembrie 2009 de "Trustul de Construcţii şi Instalaţii Montaj" S.A. Cluj, la valoarea de 8,26 milioane lei, fără TVA.

6. "Reabilitarea surselor de apa şi staţiilor de tratare, precum şi noi staţii de tratare ape uzate la Târgu Cărbuneşti şi Ţicleni" - contract câştigat în noiembrie 2009 de "Iridex Group Construcţii" SRL, la valoarea de 12,38 milioane lei, fără TVA.

7. "Lucrări la sursele de apă în oraşele Tg. Cărbuneşti şi Ţicleni" - anunţul de participare la această licitaţie a fost publicat de mai multe ori pe SEAP. La jumătatea lunii august era în preofertare, urmând ca la 3 septembrie să se deschidă ofertele.

8. "Reabilitarea şi extinderea sistemelor de apa şi canalizare în Tg-Jiu" - licitaţia a fost câştigată la finele lunii martie 2010 de către firma "Pressanitas" SRL, pentru suma de 27,97 milioane lei, fără TVA .

9. "Reabilitarea şi extinderea sistemelor de apă şi canalizare în Motru" - contractul a fost atribuit în luna februarie a acestui an firmei " Hidroconstrucţia" SA

10. "Reabilitarea şi extinderea sistemelor de apă şi canalizare în Bumbeşti Jiu" - lucrarea va fi realizată de "Hidroconstrucţia" SA pentru suma de 24,5 milioane lei, licitaţia fiind atribuită la finele lunii ianuarie 2010.

11. "Reabilitarea şi extinderea sistemelor de apă şi canalizare în Tg-Cărbuneşti şi Ţicleni" - licitaţia a fost câştigată în ianuarie 2010 de "Hidroconstrucţia" SA la valoarea de 8,83 milioane lei, fără TVA.

12. "Reabilitare clădiri" - anunţul de licitaţie pentru acest contract va fi publicat la sfârşitul acestui an. Costurile pentru reabilitarea clădirilor ce vor servi ca centre de distribuţie şi exploatare vor fi suportate de beneficiar.

Contractele de furnizare produse

1. "Achiziţia de debitmetre" - deshiderea ofertelor urma să se facă la începutul lunii septembrie.

2. "Achiziţia de vehicule operaţionale" - anunţul de licitaţie a fost publicat, deshiderea ofertelor era prevăzută pentru 16 septembrie.

3. "Achiziţia şi implementarea sistemului SCADA"- anunţul de participare la licitaţie urmează să fie publicat la finele lunii septembrie.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional