Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

POS Mediu - Sisteme de apă şi apă uzatăOlt: "Tehnologica Radion" şi "Riloval" Spania derulează contracte de peste 78 milioane de lei

F.A. Investiţii /

Principalele contracte pentru "Reabilitarea sistemului de distribuţie a apei şi a sistemului de colectare şi tratare a apei uzate în judeţul Olt" au fost atribuite în prima parte a acestui an. Valoarea proiectului este de 292,62 milioane lei (circa 72,7 milioane euro), din care fondurile nerambursabile se ridică la 282,73 milioane lei.

Contractul de finanţare a fost semnat la finele lunii martie 2009, iar proiectul se va derula pe durata a 57 de luni. Beneficiarul proiectului este "Compania de apă Olt" SA.

Domnul Gheorghe Buică, director general al companiei beneficiare, ne-a spus că principala dificultate în derularea proiectului a reprezentat-o până acum contestarea licitaţiilor. Astfel, între atribuirea şi semnarea contractului pentru "Reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare în oraşele Drăgăneşti- Olt şi Piatra Olt" a trecut aproape un an deoarece unul dintre ofertanţii participanţi la licitaţie a formulat contestaţie, apoi recurs la procedura de atribuire invocând excepţia de neconstituţionalitate a unor prevederi legale referitoare la natura juridică a Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor.

Câştigătorii licitaţiilor

- "Lucrări la sursele de apă Slatina" - contractul a fost câştigat de "Hidroserv Slatina"SA, are valoarea de 9,8 milioane lei şi se derulează pe durata a 30 de luni. Contractul a început din ianuarie 2010.

- "Reabilitarea şi extinderea staţiei de epurare Slatina şi execuţia unui foraj la staţia de epurare Scorniceşti" - Antreprenorul lucrării este "Hochtief Construction" AG. Contractul are valoarea de 59,37 milioane lei şi se derulează pe durata a 33 de luni, începând cu 23 noiembrie 2009.

-"Lucrări la sursele de apa şi staţiile de tratare apă din Scorniceşti, Drăgăneşti - Olt, Piatra-Olt şi Potcoava" - Contractul, în valoare de 9,3 milioane lei, a fost atribuit firmei "UTI Instal Construct" SA. Lucrările sunt prevăzute să dureze 18 luni începând din 20 ianuarie 2010.

-"Reabilitare şi extindere reţele apă şi canal în Slatina" - Lucrările vor fi realizate în antreprenoriatul asocierii "Tehnologica Radion" şi Riloval SL (Spania), pe durata a 30 de luni, începând cu 29 iulie 2010. Valoarea contractului se ridică la 36 milioane de lei.

- "Reabilitare şi extindere reţele apă şi canal în Scorniceşti şi Potcoava" - Antreprenor este asocierea "Tehnologica Radion" şi Riloval SL (Spania). Contractul a fost semnat la 13 mai 2010. Lucrările sunt prevăzute să dureze 21 de luni, începând din 24 iunie 2010. Valoarea contractului este de 22,88 milioane lei.

- "Reabilitare şi extindere reţele apă şi canal în Drăgăneşti-Olt şi Piatra-Olt" - Contractul a fost semnat tot cu asocierea "Tehnologica Radion" şi Riloval SL (Spania) la 4 august 2010. Valoarea contractului este de 19,3 milioane lei, iar durata lui este de 21 de luni.

- "Echipamente pentru detectarea pierderilor de apă din reţele" - anunţul de participare la licitaţie a fost publicat în ianuarie 2010;

- "Achiziţii debitmetre" - licitaţia este prevăzută pentru trimestrul II 2011.

- "Achiziţii echipament operaţional" - anunţul de participare la licitaţie a fost publicat în 4 august 2010.

- "Achiziţii sistem SCADA" - anunţul de participare la licitaţie urmează să fie publicat în trimestrul II 2011, iar licitaţia se va ţine în trimestrul III 2011.

Anul trecut au fost atribuite contractele pentru "Asistenţa tehnică pentru managementul proiectului (include modelare reţele apă şi apă uzată, publicitate)" şi "Asistenţă tehnică pentru supervizare lucrări" . Lucrarea "Reabilitare clădiri operaţionale şi ateliere" este neeligibilă. Tot anul trecut au fost atribuite şi contractele de servicii privind "Asistenţa tehnică verificator de proiect 1 şi 2".

De asemenea, contractul pentru realizarea "Staţiilor de epurare din Scorniceşti, Drăgăneşti - Olt, Piatra - Olt şi Potcoava" a fost semnat anul trecut.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional