Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

POS Mediu - Sisteme de apă şi apă uzatăRegiunea Turda - Câmpia Turzii: Se pregătesc licitaţiile pentru contractele de achiziţii

F.A. Investiţii /

Din zece contracte pentru lucrări de proiectare şi execuţie, la nouă lucrările erau în execuţie, la jumătatea lunii august, la proiectul "Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apa şi apă uzată în Regiunea Turda-Câmpia Turzii".

Domnul Traian Giurgiu, manager de proiect, ne-a spus că staţia de epurare din Câmpia Turzii este finalizată în proporţie de 90% şi este în execuţie staţia de tratare a apei din aceeaşi localitate.

Compania de Apa "Aries" S.A. este beneficiara proiectului a cărui valoare totală este de 297,34 milioane lei, din care finanţarea nerambursabilă se ridică la 273,46 milioane lei. Contractul de finanţare a fost semnat în septembrie 2009, iar proiectul se va derula pe durata a 60 de luni.

Interesul firmelor pentru lucrările de la Turda a depins de contractele scoase la licitaţie. "La primele cinci licitaţii organizate pentru reabilitarea surselor de apă din Turda nu a fost nici un ofertant, abia la cea de-a şasea au venit patru firme. Este o lucrare pretenţioasă. La celelalte licitaţii au fost de la 5 până la 10 oferte", afirmă domnul Giurgiu.

Domnia sa ne-a spus că au fost şi tot felul de contestaţii, chiar şi de la firme care nu au participat la licitaţie. Uneia i-a dat câştig de cauză Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor, alteia nu.

"Mai sunt şi probleme legale de dis­confortul produs populaţiei, îngreunări ale traficului, străzi pe care se fac atât lucrări de apă, cât şi de canalizare. În plus, în perioada de ploaie lucrările sunt îngreunate. Am mai avut şi o problemă creată de ruperea drumului de acces, din cauza ploilor abundente; drumul asigura accesul la sursa de captare. Aşa că acum sunt necesare lucrări pentru drum pentru a se putea lucra acolo", ne-a mai spus domnul Traian Giurgiu.

Stadiul licitaţiilor

1. "Asistenţa tehnică pentru managementul proiectului" - licitaţia a fost câştigată în octombrie 2009 de "Louis Berger SAS" pentru suma de 11 milioane lei (fără TVA)

2. "Asistenţa tehnică pentru supervizarea lucrărilor" - contractul a fost atribuit anul trecut firmei "C & S Di Giuseppe Ingegneri Associati" S.R.L. şi se ridică la 7,43 milioane lei.

3. "Reabilitarea clădirilor operaţionale şi a atelierelor" - este contract neeligibil, care va fi atribuit în primăvara 2011.

4. "Procurare apometre" - în această toamnă se va lucra documentaţie necesară pentru a lansa licitaţia de achiziţie la finele anului viitor.

5. "Achiziţie maşină de curăţat reţele de canalizare şi vehicule operationale" - până la sfârşitul acestui an va fi lansată licitaţia.

6. "Achiziţie SCADA" - licitaţia este prevăzută pentru prima jumătate a anului 2011.

7. "Reabilitare surse de captare şi staţii de clorinare Turda" - La 3 august a fost semnat contractul cu "IMSAT Bucureşti" în asociare cu "PSV Clima" şi "Hidroedil" Iaşi, (proiectare plus execuţie), pentru 10,19 milioane lei, fără TVA.

8. "Măsuri în reţeaua de alimentare cu apă" - licitaţia a fost atribuită în noiembrie 2009, asocierii "Grup 4 Instalaţii", ca lider şi "ACI Cluj", ca asociat, contractul având valoarea de 17,75 milioane lei.

9. "Reabilitarea reţelelor de canalizare Turda" - contractul a fost atribuit în decembrie 2009, către "Grup 4 Instalaţii" S.A.-lider şi "ACI Cluj" S.A.-asociat, la valoarea de 13,19 milioane lei.

10. "Extinderea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare" contractul a fost atribuit în octombrie 2009, către "Grup 4 Instalaţii" S.A.-lider şi "ACI Cluj" S.A.-asociat, la valoarea de 5,48 milioane lei.

11. "Extinderea reţelelor de canalizare Turda" -contractul a fost atribuit în noiembrie 2009, către"ACI Cluj" S.A.-lider şi "Grup 4 Instalaţii" S.A.-asociat, la valoarea de 15,47 milioane lei.

12. "Reabilitarea sursei de apă şi a staţiei de tratare apă aferente Câmpia Turzii" - contractul a fost atribuit în iulie 2009, către "ACSA" S.A -lider şi "Protecno" S.R.L- asociat, la valoarea de 7,37 milioane lei.

13. "Reabilitarea sistemului de apă şi canalizare din municipiul Câmpia Turzii" - licitaţia a fost câştigată în noiembrie 2009 de "Electrogrup" S.A. - lider şi "Reif Infra" S.R.L. - asociat , pentru valoarea de 3,48 milioane lei.

14. "Extinderea sistemelor de apă şi canalizare în Câmpia sTurzii" - contractul a fost atribuit în august 2009 firmelor "Reif Infra "S.R.L.- lider şi "Reif Bauunternehmung GmbH & CO. KG" - asociat, S.C." ACSA" S.A. - asociat, valoa­rea fiind de 2,79 milioane lei.

15. "Reabilitarea staţiei de epurare Câmpia Turzii"- licitaţia a fost câştigată în iulie 2009 de "Costruzioni Dondi" S.p.A. - lider şi S.C. "ACSA" S.A - asociat, valoarea contractului fiind de 71,82 milioane lei.

16. "Reţea de canalizare în comunele Viisoara, Mihai Viteazu, Luna şi Sănduleşti"- contractul a fost atribuit în noiembrie 2009 firmei "Socot" S.A. , la valoarea de 11,15 milioane lei.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional