Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

POS Mediu - Sisteme de apă şi apă uzatăTeleorman: "Apa Serv" Alexandria finalizează, în acest an, toate licitaţiile pentru alimentarea cu apă şi canalizare

F.A. Investiţii /

Teleorman: "Apa Serv" Alexandria finalizează, în acest an, toate licitaţiile pentru alimentarea cu apă şi canalizare

Compania "Apa Serv" SA din Alexandria este beneficiarul programului "Reabilitarea şi extinderea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Teleorman".

Valoarea totală a proiectului este de 431,66 milioane lei, din care suma nerambursabilă se ridică la 403, 44 milioane lei. Contractul de finanţare a fost semnat în luna martie a anului trecut, iar durata de implementare a proiectului este de 54 de luni.

Doamna Floricica Chivu, Şef al Unităţii de Implementare a Proiectului, ne-a declarat că nu sunt probleme majore în punerea în aplicare a proiectului. A fost o întârziere faţă de programare la lucrările de demolare, când s-a invocat forţa majoră din cauza creşterii nivelului Dunării. "Noi avem de făcut un canal de bypass şi nu se puteau face lucrările pentru că exista pericolul să intre apa din fluviu în staţia de epurare", ne-a precizat doamna Chivu.

În general, caietele de sarcini sunt ridicate de câte 50-60 de firme. La fiecare licitaţie sunt de la 3-4, până la 15 oferte. Cele mai multe oferte au fost pentru staţia de epurare de la Roşiorii de Vede, cele mai puţine la extinderea capacităţilor de producţie şi tratare apă Turnu Măgurele. Acolo este o lucrare complexă, captare de mal cu platformă plutitoare. Participanţii la licitaţie trebuiau să aibă nişte autorizaţii de la Autoritatea Navală Română pentru execuţie şi montaj platforme plutitoare. Condiţiile au fost mai dure, nu poate oricine să facă sudură sub apă.

Stadiul licitaţiilor

În cadrul proiectului sunt prevăzute 13 licitaţii. Dintre acestea două au fost atribuite anul trecut, iar restul urmează să fie adjudecate anul acesta.

1. "Reabilitare aducţiuni pentru Alexandria" - anunţul de participare a fost publicat, licitaţia va fi deschisă pe 4 octombrie;

2. "Extinderea şi reabilitarea capacităţilor de producţie şi tratare şi pompare a apei pentru Alexandria" - licitaţia a fost contestată, iar Curtea de Apel dezbate pe 14 septembrie;

3. "Extinderea şi reabilitarea capacităţilor de producţie şi tratare şi pompare a apei pentru Turnu Magurele" - Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a dat verdictul, iar beneficiarul trebuie să reevalueze ofertele şi să stabilească un nou câştigător;

4. "Extinderea şi reabilitarea capacităţilor de producţie şi tratare şi pompare a apei în Roşiori de Vede, Zimnicea şi Videle"- la jumătatea lunii august, ofertele depuse în cadrul licitaţiei erau în evaluare;

5. "Extinderea şi reabilitarea staţiei de epurare din Alexandria"- contestaţia licitaţiei urma să fie judecată în luna august.

6. "Extinderea şi reabilitarea staţiilor de pompare ape uzate şi a staţiei de epurare din Turnu Magurele" - licitaţia a fost contestată Curtea de Apel Bucureşti;

7. "Extinderea şi reabilitarea statiei de epurare din Roşiori de Vede" - ofertele erau în evaluare, la jumătatea lunii august;

8. "Extinderea şi reabilitare staţiilor de pompare ape uzate şi a staţiei de epurare din Zimnicea" - contractul a fost semnat în martie 2010. Lucrările sunt în execuţie, ele au început efectiv în 27 iulie. La jumătatea lunii august se lucra la demolari. Contractul a fost câştigat de SC "Eptisa" în asociere cu "Aqualia" Spania.

9. "Extinderea şi reabilitarea staţiilor de pompare ape uzate şi a staţiei de epurare din Videle" - contractul a fost atribuit şi urmează să fie semnat pe 3 septembrie.

10. "Extinderea şi reabilitarea reţelelor de distribuţie şi sistemelor de canalizare în Alexandria, Zimnicea şi Videle, inclusiv staţii de pompare ape uzat" - ofertele depuse în cadrul licitaţiei vor fi deschise pe 27 septembrie.

11. "Extinderea şi reabilitarea reţelelor de distribuţie şi sistemelor de canalizare în Turnu Măgurele şi Rosiori de Vede, inclusiv staţii de pompare ape uzate"- ofertele erau în evaluare la jumătatea lunii august.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional