Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

POS Mediu - Sisteme de apă şi apă uzatăTulcea: Lucrările vor fi finalizate în octombrie 2013

F.A. Investiţii /

Lucrările în cadrul proiectului "Reabilitarea şi extinderea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Tulcea" sunt împărţite în zece contracte de lucrări şi două de servicii. Dintre aces­tea, la jumătatea lunii august, erau în execuţie cele două contracte de servicii şi şapte dintre contractele de lucrări. Celelalte trei erau în procedură de achiziţie, respectiv în etapa de evaluare. Unul dintre ele era reevaluat în urma unei contestaţii.

Domnul Sorin Zaharcu, directorul general al SC "Aquaserv Tulcea"SA - beneficiarul proiectului, ne-a declarat că nu a întâmpinat până acum probleme majore în realizarea lucrărilor de execuţie.

Valoarea proiectului, eligibilă conform POS, este de 395,9 milioane lei, din care fondurile nerambursabile se ridică la 387,99 milioane lei. Contractul de finanţare a fost semnat în octombrie 2008, lucrările urmând să se deruleze pe perioada a 60 de luni, până în octombrie 2013.

Lucrările presupun realizarea a trei staţii de epurare a apei, în Tulcea, Măcin şi Isaccea şi patru staţii de tratare a apelor în fiecare dintre cele patru oraşe, precum şi reabilitarea sursele de apă aferente staţiilor de tratare ce deservesc localităţile. De asemenea, vor fi reabilitaţi în total 94 km de reţele de apă şi se vor realiza extinderi de încă 22,5 km. Reţeaua de canalizare va fi extinsă cu 80 km, iar alţi 32 km vor fi reabilitaţi, ne-a spus doamna Nina Tătaru - şef serviciu unitate implementare proiecte Aquaserv Tulcea.

Până la mijlocul lunii iunie fuseseră efectuate plăţi către antreprenori în valoare de aproximativ 25 milioane lei. Suma rambursată s-a ridicat, până la 31 mai, la 18 milioane lei, mai spune doamna Tătaru.

Câştigătorii contractelor

1. "Asistenţa tehnică pentru managementul proiectului pentru implementare"- contractul a fost atribuit în februarie 2009 firmei "Tahal Consulting Engineers" Ltd, pentru 7,07 milioane lei, fără TVA.

2. "Supervizarea lucrărilor pentru proiect"- licitaţia a fost câştigată în februarie 2009 de Hill International SA, Hill International (Bucharest) SRL, la valoarea de 9,72 milioane lei.

3. "Extinderea şi reabilitarea staţiei de tratare apă subterană pentru aglomerarea Tulcea" - contractul a fost semnat la 5 august 2010, pentru valoarea de 39,79 milioane lei fără TVA, cu antreprenorul "Deltacons" Tulcea.

4. "Extinderea şi reabilitarea staţiei de tratare apă de suprafaţă în aglomerarea Tulcea" - atribuirea urma să se facă până în septembrie.

5. "Extinderea şi reabilitarea capacităţilor de tratare a apei în aglomerările Sulina, Macin şi Isaccea" - licitaţia a fost câştigată, în octombrie 2009, de "Deltacons" SA Tulcea, "Gaz Control" SRL, "Erg Termrom" SA, pentru suma de 15,7 milioane lei.

6. "Staţie nouă de epurare în Tulcea"- contractul, în valoare de 46,2 milioane lei, a fost atribuit în august 2009 firmelor "Coral" SRL - lider asociat şi "Ginzler Stahl- u. Anlagenbau GmbH, Machowetz & Partner Consulting ZT GmbH"

7. "Staţii de epurare în Macin şi Isaccea" - contractul a fost atribuit în aprilie 2009 firmei "Coral" SRL Tulcea, la valoarea de 8,01 milioane lei.

8. "Extinderea şi reabilitarea reţelei de distribuţie şi a sistemului de canalizare în Tulcea", Lot 1, licitaţia a fost câştigată în martie 2010 de "Ocide Construccion" S.A., pentru valoarea de 36,26 milioane lei.

9. "Extinderea şi reabilitarea reţelei de distribuţie şi a sistemului de canalizare în Tulcea", Lot 2 - contractul a fost semnat la 12 august 2010, cu SC"Vâlceana" Galaţi pentru suma de 24,53 milioane lei.

10. "Extinderea şi reabilitarea reţelei de distribuţie şi a sistemului de canalizare în Tulcea", Lot 3 - licitaţia a fost câştigată în septembrie 2009 de "Ludwig Pfeiffer Hoch" und "Tiefbau GmbH & Co. KG", la valoarea de 18,47 milioane lei.

11. "Reabilitarea şi extinderea reţelei de distribuţie şi a sistemului de canalizare inclusiv staţii de pompare în Sulina" - contractul a fost câştigat în aprilie 2009 de "Deltacons" S.A., pentru valoarea de 27,6 milioane lei

12. "Extinderea şi reabilitarea reţelelor de distribuţie şi a sistemelor de canalizare din Isaccea şi Măcin"- licitaţia a fost câştigată în decembrie 2009 de "Vâlceana" S.A., la valoarea de 23,89 milioane lei, fără TVA.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional