Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

PREŢURIBetoane, mortare, şape: Preţuri minime, maxime şi medii

F.A. Preţuri /

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Preţurile prezentate în tabelele din paginile următoare au fost calculate pe baza ofertelor transmise, în luna august, de un număr de circa 30 de staţii de betoane de pe întreg cuprinsul ţării, firme a căror listă împreună cu telefoanele de contact o găsiţi în pagina 47. Pentru oferte concrete vă rugăm să contactaţi firmele respective.

    În tabele sunt menţionate preţurile minime, maxime şi preţurile medii calculate ca medie artimetică simplă a tuturor preţurilor pentru un anumit tip de produs.

    Majoritatea furnizorilor precizează că preţurile din ofertele standard sunt negociabile. Reducerile acordate de furnizori variază între 10% şi 35% în funcţie de cantitatea achiziţionată, de termenul de plată şi modalitatea cât mai certă de plată. Cu cât cantitatea este mai mare cu atât mai mare este discountul acordat. De asemenea, cu cât contravaloarea produselor livrate intră mai rapid în contul furnizorului (în avans, pe loc sau la câteva zile) cu atât beneficiarul poate obţine o reducere mai mare de preţ. Preţurile prezentate în tabelele din revistă au fost calculate după ofertele standard.

    Modalitatea de plată cea mai utilizată este cu bilet la ordin la 30 de zile. Furnizorii acceptă fila cec, garanţie şi scrisoare bancară. Plata în numerar sau ordin de plată vizat de bancă sunt bineînţeles cele mai avantajoase pentru furnizor.

    La cererea beneficiarului şi contra cost betoanele pot fi preparate cu accelerator sau întârzietor de priză, aditivi anti-îngheţ, antrenor de aer. Pentru livări de beton pe timp friguros se percepe o taxă suplimentară de 10 lei/mc pentru apa caldă folosită la prepararea betonului.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Proiecte

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Internaţional