Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Primăria Braşov ia în discuţie dezvoltarea zonei Coresi

O.V. Piaţa Imobiliară /

În vederea dezvoltării de noi proiecte imobiliare pe fosta platformă industrială Tractorul, Immochan a demarat în luna februarie demersurile birocratice în vederea elaborării unui nou PUZ pentru zona de vizavi de mall, respectiv de peste strada Zaharia Stancu, unde pe o parcelă a început deja construcţia de blocuri.

Potrivit documentaţiei depuse de dezvoltatorul imobiliar, pe fosta platformă industrială, vizavi de Coresi Shopping Resort, urmează a se construi blocuri cu câte opt şi cinci etaje, iar pe partea dinspre 13 Decembrie vor fi realizate zone comerciale de tip hypermarket. În şedinţa de săptămâna trecută a Comisiei de Arhitectură şi Urbanism din cadrul Primăriei Braşov s-a stabilit că respectiva zonă va fi reglementată în 2 etape.

Într-o primă etapă se va reglementa din punct de vedere zona dintre perimetrul unde se construiesc deja blocuri de către dezvoltator (Avantgarden Coresi - n.r.) şi până la strada 13 Decembrie. Într-o a doua etapă, se vor stabili reglementările pentru partea industrială de hale din vecinătatea străzii Zaharia Stancu spre Triaj. În şedinţa de mâine (astăzi - n.r.) a Comisiei de Arhitectură va fi analizată prima etapă a acestui PUZ", a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Lărgirea străzii 13 Decembrie şi perdele verzi

În şedinţa din luna februarie când s-a discutat studiul de oportunitate pentru acest PUZ s-a pus şi problema restudierii circulaţiilor în zonă, una dintre variante fiind lărgirea străzii 13 Decembrie cu o bandă, ceea ce ar însemna că proprietarii de teren ar trebui să cedeze suprafaţa necesară. De asemenea, o condiţie impusă de Comisia de Urbanism şi Arhitectură a fost ca între zona de locuinţe şi cea comercială să fie amenajată perdea verde, iar o altă astfel de perdea să existe între zona comercială şi strada 13 Decembrie.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional