Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Primăria Braşov vrea să oblige dezvoltatorii să vândă locuinţele împreună cu locurile de parcare

OVIDIU VRÂNCEANU Piaţa Imobiliară /

Primăria Braşov vrea să oblige dezvoltatorii să vândă locuinţele împreună cu locurile de parcare

Dezvoltatorii imobiliari ar putea fi nevoiţi să construiască mai întâi reţele de utilităţi şi şosele înainte să se apuce de un proiect imobiliar. Este una dintre propunerile Comisiei de Urbanism din cadrul Primăriei Braşov, care ar modifica Regulamentul General de Urbanism, decis prin Hotărâre de Guvern.

Pe lista propunerilor de la Braşov se mai numără şi obligaţia dezvoltatorilor imobiliari de a vinde apartamentele "la pachet" cu locurile de parcare, nu separat cum se practică în prezent. "Propunerile noastre vor fi transmise Guvernului României, care pregăteşte modificarea Regulamentului general de urbanism", a declarat Barabas Laszlo, viceprimarul Braşovului.

Mai întâi reţele şi drumuri şi apoi blocuri

Specialiştii Primăriei Braşov au mai înaintat şi propunerea ca înainte să se apuce să construiască un proiect imobiliar, dezvoltatorii să facă dovada realizării unei reţele de utilităţi în zona respectivă, (posibilitatea conectării la o reţea de canalizare dimensionată pentru nevoile acelei dezvoltări, la reţele de apă, curent, gaz care să asigure necesarul pentru respectiva zonă, străzile de acces spre zona respectivă vor face faţă noului fluxul de maşini). Mai mult, constructorii ar putea fi obligaţi să rezolve şi problema drumurilor de acces din zonă, pe care va trebui să le realizeze înainte să dea în folosinţă imobilele de pe noua stradă. "Introducerea unei astfel de prevederi ar rezolva o veche problemă a noilor zone rezidenţiale, unde blocurile se construiesc etapizat, iar arterele rutiere sunt amenajate abia în faza finală. În aceste condiţii, persoanele care se mută în primele imobile finalizate sunt puse, de multe ori, în situaţia de a merge pe drumuri improprii", a explicat Barabas Laszlo. Nu în ultimul rând, Primăria Braşov a propus ca noua Hotărâre de Guvern să prevadă că este interzisă construirea blocurilor de locuinţe în zonele de case.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional