Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Primăria Călăraşi vrea fonduri europene pentru reabilitarea termică a clădirilor publice

Investiţii /

Primăria Călăraşi vrea fonduri europene pentru reabilitarea termică a clădirilor publice
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Primăria Călăraşi plănuieşte investiţii de 47,9 milioane de lei, în acest an, din care 28,56 milioane de lei pentru proiecte noi, ne-a transmis recent, primarul Daniel Drăgulin, care a rămas în funcţie, după alegerile locale din 5 iunie.

    Conform unui răspuns al Primăriei, cheltuielile pentru asfaltarea străzilor se ridică la 3,34 milioane de lei, cele pentru reţeaua de apă, la 1,26 milioane de lei, iar cele pentru reţeaua de canalizare, la 3,13 milioane de lei. "Primăria Călăraşi a depus aplicaţii privind reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe, semnând 4 contracte de finanţare în cadrul POR 2007 - 2013", ne-a mai transmis Daniel Drăgulin, adăugând: "Conform metodologiei stabilită prin Ghidul Solicitantului, municipalitatea participă la cofinanţarea proiectelor cu 10% şi 20% din valoarea eligibilă a fiecărui proiect şi cu 50% la cofinanţarea cheltuielilor neeligibile.

    De asemenea, pentru exerciţiul financiar 2014-2020, PMC pregăteşte aplicaţii, în vederea depunerii, în scopul obţinerii finanţării nerambursabile, de tipul reabilitare termică a clădirilor publice (7 şcoli şi licee din municipiu, alte clădiri publice)".

    În anul 2015, Primăria Călăraşi a finalizat reabilitarea termică a 128 de apartamente (prin POR 2007- 2013) şi în anul 2016 se finalizează ultimul contract de finanţare privind reabilitarea termică a unui bloc cu 60 apartamente, conform reprezentanţilor Municipalităţii.

    În vederea realizării lucrărilor de investiţii, în anul 2016 vor fi utilizate resurse financiare locale (buget local) şi externe (fonduri structurale, buget naţional prin programe guvernamentale, credit bancar).

    Conform primarului, în prezent se derulează proiecte cu finanţare europeană prin POP 2007- 2013 şi POR 2007- 2016, după cum urmează: "- un proiect privind extinderea şi modernizarea unui campus şcolar aferent Liceului Tehnologic Dan Mateescu Călăraşi (consolidare şi modernizare clădire existentă şi construire corp nou de clădire în regim P+2) - POR 2007- 2016; - un proiect privind reabilitarea termică a unui bloc de locuinţe (60 apartamente) - POR 2007 - 2016; -un proiect privind reabilitarea şi modernizarea unei zone din Grădina Zoologică Călăraşi (refacere bazin şi parapet a 3 insule situate în bazin, construire foişoare de observaţie echipate cu mobilier şi echipament didactic, construire alei, etc) - POP 2007-2013; un proiect privind reabilitarea, modernizarea şi echiparea parcului Dumbrava din municipiul Călăraşi (reabilitare bazin, construire şi reabilitare alei pietonale, echipare 3 sectoare loc de joacă pentru copii, construire podeţe de acces, reabilitare spaţii verzi, etc) - POP 2007-2013".

    Daniel Drăgulin este de părere că, prin acţiuni de promovare a unei comunităţi dezvoltată echilibrat, angrenând comunitatea în relaţii locale, regionale, naţionale şi internaţionale, municipiul Călăraşi poate deveni atractiv pentru investitori. Totuşi, domnia sa consideră că, în realizarea obiectivelor, un loc important îl ocupă rezolvarea problemelor de bază ale comunităţii (infrastructura de orice natură).

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional