Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Primăria Capitalei, proiect de 40 de milioane de lei cu locuinţe

F.B. Piaţa Imobiliară /

Gabriela Firea (Sursa foto: Twitter)

Gabriela Firea (Sursa foto: Twitter)

Primăria Capitalei a anunţat astăzi printr-un comunicat de presă că intenţionează să cumpere până la sfârşitul anului, prin Compania Municipală Imobiliara Bucureşti (CMIB), o sută de locuinţe de pe piaţa liberă.

"La Primăria Capitalei sunt înregistrate, în acest moment, peste 2.500 de cereri de repartizare de locuinţe, aceasta fiind premisa de la care s-a pornit în derularea proiectului CMIB. Astfel, într-o primă etapă, se urmăreşte achiziţionarea a 100 de apartamente (10 garsoniere, 40 de apartamente cu două camere, 40 de apartamente cu trei camere şi 10 apartamente cu 4 camere). Valoarea totală a proiectului este estimată la 39.151.000 de lei (suma include TVA). Preţul solicitat pe metrul pătrat construit nu trebuie să depăşească 6.711,60 de lei (inclusiv TVA).", se arată în comunicat.

CMIB a lansat deja către toţi dezvoltatorii imobiliari invitaţii de a trimite oferte pentru apartamente cu una, două, trei sau patru camere, confort 1, situate în oricare dintre sectoarele Municipiului Bucureşti. Orice investitor poate depune o ofertă care să vizeze cel puţin 10 apartamente situate în acelaşi imobil.

Timp de 10 zile, dezvoltatorii imobiliari vor putea să depună ofertele, iar la finalul acestei perioade o comisie de evaluare le va analiza şi le va selecta pe cele care vor corespunde întocmai criteriilor anunţate.

Achiziţionarea celor 100 de locuinţe reprezintă doar prima etapă a unui proiect mai amplu, pe care municipalitatea, prin CMIB, îl va continua şi în 2019.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional