Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Primăria Chitila intenţionează să elaboreze o strategie de dezvoltare a oraşului

F.A. Investiţii /

Primăria Chitila intenţionează să elaboreze o strategie de dezvoltare a oraşului

Autorităţile din oraşul Chitila, judeţul Ilfov, încearcă să elaboreze o strategie de modernizare a localităţii, potrivit Elenei Petre, referent investiţii în cadrul primăriei. Domnia sa ne-a declarat că noua strategie presupune calibrarea, decolmatarea şi curăţarea pârâului Mangu, acesta fiind o potenţială sursă de epurare a apelor pluviale din cartierele Chitilei. În prezent, în vederea elaborării respectivei strategii, specialiştii efectuează studii.

Spital judeţean cu peste 400 de locuri

Totodată, se fac demersuri pentru întocmirea studiului de fezabilitate, în vederea construirii unui spital judeţean cu circa 400 - 450 de locuri. Regimul de înălţime a imobilului va fi subsol, parter şi patru etaje. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, primăria din Chitila va contribui cu terenul aferent, care măsoară peste 5 hectare, fondurile fiind asigurate de Ministerul Sănătăţii. Doamna Petre ne-a precizat că spitalul va fi construit la graniţa dintre Chitila şi Dragomireşti. După ce va fi elaborat studiul de fezabilitate, urmează să fie întocmit proiectul tehnic şi vor fi organizate procedurile de licitaţii, astfel încât lucrările propru-zise să înceapă în decursul anului viitor.

Peste 1 milion de euro pentru extinderea canalizării

Alt proiect al Primăriei Chitila presupune dezvoltarea reţelei de apă şi canalizare în toată localitatea. În acest an vor fi demarate lucrările de extindere a reţelei de canalizare din oraş, pe o lungime de aproximativ 7 km. În acest sens, au fost alocate fonduri din rezerva bugetară, necesarul financiar ajungând la circa 4 milioane de lei, adică peste 1 milion de euro.

Primăria Chitila şi-a propus să cheltuiască, în acest an, peste

6 milioane de euro

Bugetul de investiţii programat pentru anul în curs depăşeşte 6,22 milioane de lei, ne-a precizat reprezentantul primăriei. Din acest total, 130.000 de lei vor merge la administraţie, 100.000 de lei sunt destinaţi reparaţiilor capitale, 413.000 de lei au fost dedicaţi învăţământului, 710.000 de lei vor fi cheltuiţi pentru lucrările din domeniul cultural, peste 1,34 milioane de lei vor ajunge în sectorul gospodărie, 930.000 de lei sunt alocaţi pentru mediu, în timp ce 2,7 milioane de lei reprezintă finanţările destinate lucrărilor de mo-dernizare, extindere şi reabilitare a stră-zilor din localitate.

La capitolul "Gospodărie" se regăsesc serviciile de elaborare a studiului de fezabilitate pentru dezvoltarea sistemului de locuinţe, pentru care vor fi cheltuiţi 40.000 de lei. De asemenea, serviciile şi lucrările aferente proiectelor de alimentare cu apă presupun 995.000 de lei.

Pentru finanţarea documentaţiei necesare îndeplinirii proiectului de extindere a reţelei de iluminat public stradal, precum şi pentru susţinerea financiară a lucrărilor aferente reţelelor de iluminat pe străzile Cartierul Tineretului şi Dej vor fi cheltuite 310.000 de lei. Primăria a alocat 900.000 de lei pentru extinderea reţelelor de canalizare pe străzile Magnoliei, Mălinului, Păcii, Garofiţei, Intrarea Ion Olteanu şi în zona de Vest, precum şi pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic aferente proiectului de extindere a acestei reţele pe străzile Păcii, Garofiţei şi Intrarea Ion Olteanu.

Totodată, în vederea modernizării străzilor şi înfiinţării de trotuare, autorităţile locale au calculat un necesar de 1,6 milioane de lei. Lucrările de reabilitare a străzilor Ion Olteanu şi Garofiţei şi a celor din Cartier, sat Chitila şi sat Rudeni şi de extindere a monitorizării stradale presupun 1,1 milioane de lei.

Bazin olimpic european în oraşul Chitila

Elena Petre ne-a spus că primăria face demersuri, de asemenea, pentru realizarea unui obiectiv olimpic modern, la standarde europene, care să reunească un patinoar şi bazine de nataţie şi polo. Programul urmează să fie derulat în parteneriat cu Federaţia Olimpică Română (FOR), în apropierea sălii de sport care a fost construită în Chitila.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional