Primăria Giurgiu va construi o pistă de atletism
Investiţii / 06 aprilie 2015

Bugetul total de investiţii preconizat de Primăria Giurgiu pentru acest an este de 21,1 milioane de lei, după cum ne-a declarat primarul Nicolae Barbu. Domnia sa apreciază că lucrările noi vor avea o finanţare de 6,9 milioane lei, iar pentru cele în derulare vor fi alocate 11 milioane lei.
Cele mai mari investiţii noi pe care primăria intenţionează să le realizeze sunt construcţia pistei de atletism în parcul Steaua Dunării, amenajarea Canalului Cama sau modernizarea blocului de locuinţe sociale C2.
Pentru lucrările de asfaltare vor fi cheltuite aproximativ 3,9 milioane de lei, după cum ne-a spus primarul Barbu, urmând să fie reabilitate o serie de drumuri adiacente străzii V.Ţepeş şi bulevardului 1907, precum Griviţei, Horea, Cloşca, Crişan, A.Iancu, A.Vlaicu, Progresului, Dezrobirii, Albinelor, Cluj, Digului, B.Şt. Delavrancea sau I.L. Caragiale. În plus, edilul susţine că va folosi 348.000 de lei pentru modernizarea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare menajeră şi pluvială.
Un alt proiect al Primăriei Giurgiu este reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe, despre care Nicolae Barbu ne-a spus că este un obiectiv inclus în Planul de Acţiune pentru Energie Durabilă.
"În cadrul proiectului, Primăria Municipiului Giurgiu finanţează 20% din valoarea lucrărilor", susţine edilul, subliniind: "Consider că sistemul de finanţare al lucrărilor de reabilitare termică este un sistem just, în funcţie de veniturile familiale ale locatarilor. În prima fază sunt incluse în planul de reabilitare termică un număr de 9 blocuri din cartierul Policlinică".
Conform sursei citate, finanţarea pentru investiţiile primăriei din acest an va fi asigurată din bugetul local, fondurile din programele naţionale şi fondurile europene.
Nicolae Barbu ne-a precizat: "În cazul investiţiilor în infrastructură derulate din fonduri europene, menţionăm ca obiective principale aflate în implementare înfiinţarea unei pieţe de gros pentru peşte în municipiul Giurgiu, amenajarea spaţiului de agrement Canal Cama adiacent pod Bizetz, precum şi centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică".
În plus, domnul Barbu ne-a arătat că primăria mai are o serie de proiecte în diverse faze de evaluare, respectiv lucrări de creştere a performanţei energetice a blocurilor de locuinţe şi proiectul High Performance Green Port Giurgiu.
De asemenea, primarul din Giurgiu ne-a spus că atragerea investiţiilor private reprezintă o prioritate pentru orice administraţie locală bazată pe principii economico-sociale solide: "Astfel, Executivul Primăriei Giurgiu urmăreşte permanent acest obiectiv, care atrage după sine dezvoltarea economică".
Referitor la acest subiect, edilul susţine o strategie prin care investitorii privaţi beneficiază de facilităţi semnificative: "Primăria le pune la dispoziţie firmelor şi întreprinzătorilor care decid să investească la Giurgiu şi implicit să creeze şi locuri de muncă, terenuri racordate la utilităţi, în vederea desfăşurării activităţii în cele mai bune condiţii, cu drumuri de acces, energie electrică, gaze naturale şi servicii de apă şi canalizare. Prin structurile specializate din primărie, atragerea de investitori reprezintă o preocupare continuă, oportunităţile pe care le oferă oraşul Giurgiu fiind promovate constant în cadrul întâlnirilor externe, la ambasade, consulate, la întâlnirile cu reprezentanţii fondurilor de investiţii şi ai companiilor de investiţii".
Totodată, municipalitatea a demarat o campanie socială, prin care doreşte să stabilească nivelul forţei de muncă disponibile. Primarul Nicolae Barbu ne-a declarat că va crea, cu sprijinul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, o bază de date cu giurgiuvenii aflaţi în căutarea unui job, pe care o va pune la dispoziţia potenţialilor investitori.