Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Primăria Târgovişte va cheltui 6,8 milioane lei pentru asfaltarea străzilor

Investiţii /

Primăria Târgovişte va cheltui 6,8 milioane lei pentru asfaltarea străzilor
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Primăria Municipiului Târgovişte a aprobat un buget total de investiţii în valoare de 9,7 milioane de lei pentru anul curent, ne-au spus reprezentanţii locali, precizând că investiţiile noi beneficiază de 1,85 milioane lei, iar o sumă similară este prevăzută pentru proiectele aflate în desfăşurare.

    Potrivit surselor citate, cele mai mari investiţii noi derulate de Municipiul Târgovişte în acest an sunt montarea centralelor termice la Liceele Nicolae Ciorănescu şi Voievodul Mircea, precum şi reabilitarea străzilor. Astfel, municipiul Târgovişte va cheltui 6,8 milioane de lei pentru asfaltarea drumurilor, iar 400.000 de lei vor merge către lucrările la reţeaua de canalizare. Pentru investiţiile din 2015, municipalitatea va folosi fonduri din bugetul local.

    În plus, reprezentanţii primăriei ne-au spus că există preocupări şi pentru reabilitarea termică a locuinţelor: "Conform prevederilor OUG 18/2009 privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, Municipiul Târgovişte finanţează 30% din costul lucrărilor de reabilitare termică şi 100% costurile privind serviciile de proiectare, audit energetic şi expertiză tehnică. În funcţie de fondurile alocate pe anul în curs de la bugetul de stat de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, se vor finaliza şi recepţiona cele 68 de blocuri contractate în perioada 2009-2011 şi aflate în diferite stadii de execuţie. De asemenea, se urmăreşte finanţarea prin fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 a altor blocuri de locuinţe (70 de imobile) la care au fost întocmite documentaţiile tehnice".

    Potrivit surselor citate, în perioada 2010-2014, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a diminuat considerabil sumele de la bugetul de stat necesare municipiului Târgovişte pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare contractate în anul 2009 şi, de asemenea, nu a respectat prevederile privind alocarea cu prioritate a fondurilor necesare pentru finalizarea lucrărilor demarate în anii anteriori.

    În ceea ce priveşte investiţiile de infrastructură derulate de Primăria Târgovişte din fonduri europene, reprezentanţii locali au menţionat Planurile Integrate de Dezvoltare Urbană A şi B, respectiv Complexul Turistic de Nataţie.

    Aceştia ne-au mai spus că municipalitatea derulează, începând cu luna ianuarie 2015, un proiect important care are ca obiect "Reactualizarea Planului Urbanistic General al Municipiului Târgovişte" şi elaborarea unui "Plan de Mobilitate Urbană pentru Municipiul Târgovişte". Acest plan de mobilitate are ca scop decongestionarea traficului la nivelul municipiului şi crearea unei infrastructuri rutiere solide, care să atragă mai mulţi investitori în viitorul apropiat, ne-au spus oficialii primăriei, subliniind: "Din cadrul Planului de Mobilitate Urbană ce urmează să fie realizat, amintim câteva soluţii care stau la baza acestuia, precum organizarea intermodalităţii, dezvoltarea reţelelor de transport public, crearea unor artere ocolitoare, închiderea inelelor rutiere, crearea reţelelor pentru trafic nemotorizat şi motorizat, redimensionarea arterelor majore de circulaţie în raport cu cerinţele de trafic, organizarea infrastructurilor şi suprastructurilor de staţionare, clasificarea şi corelarea zonelor cu restricţii de circulaţie, precum şi reabilitarea zonelor centrale istorice şi a zonelor gărilor, autogărilor şi aerogărilor".

    Totodată, prin acest proiect, reprezentanţii locali apreciază că vor avea o situaţie clară în ceea ce priveşte urbanismul oraşului, că municipiul Târgovişte va putea beneficia de avantaje prin atragerea de fonduri europene, iar investitorii vor avea siguranţa unei bune investiţii la nivelul Municipiului. Astfel, se urmăreşte încurajarea potenţialilor investitori prin reducerea de taxe şi impozite societăţilor care vor crea locuri de muncă în Târgovişte, ne-au mai spus oficialii primăriei.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional