Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Primăria TulceaMai puţine autorizaţii de construire pentru locuinţe

F.A. Investiţii /

Mai puţine autorizaţii de construire pentru locuinţe

Primăria Tulcea a eliberat în primele cinci luni ale anului 33 de autorizaţii de construire pentru locuinţe, faţă de 44 anul trecut. "Blocajul din piaţa imobiliară nu poate afecta activitatea de autorizare. S-a redus evident numărul de autorizaţii emise, exclusiv în raport cu reducerea numărului cererilor de emitere a acestora", ne-a precizat Valer Pop, arhitect şef în cadrul Primăriei Municipiului Tulcea. Cu toate acestea, domnia sa menţionează că nu sunt cereri de la investitori pentru sistarea sau conservarea lucrărilor autorizate.

Pe parcursul anului 2008 s-au emis în total 899 de autorizaţii de construire iar în anul 2007 s-au emis în total 953 de autorizaţii de construire, dintre care foarte multe sunt pentru racorduri şi branşamente la utilităţi, în special gaze naturale, subliniază domnia sa.

Domnul Pop apreciază că activitatea de autorizare va înregistra o tendinţa de "scădere accentuată", având în vedere că până la începutul lunii iunie s-au eliberat numai 535 de Certificate de urbanism în vederea obţinerii autorizaţiei de execuţie a lucrărilor de construcţii, faţă de 835 de eliberate în perioada similară a anului trecut.

Sunt în execuţie până în 100 de locuinţe noi

La nivelul Municipiului Tulcea locuinţele nou construite au un regim mic de înălţime în toate zonele, reglementate în acest sens prin PUG şi PUZ-urile aprobate ulterior. Nu sunt zone din municipiu care să comaseze un număr mai mare de locuinţe în construcţie, care să se detaşeze net faţă de alte zone similare. Sunt în diverse stadii de execuţie până în 100 de locuinţe noi. În anul 2008 s-au finalizat şi recepţionat un număr de 89 de locuinţe, relatează domnul Pop.

Jumătate din cele 100 de locuinţe a căror construcţie a fost autorizată anul trecut au regimul de înălţime parter sau parter şi mansardă. Un procent de 47% dintre aceste au parter + 1 etaj şi 3% au parter + 4 etaje.

În anul 2009 până la această dată, 63% din locuinţele autorizate au regimul de înălţime parter sau parter şi mansardă, 27% au parter + 1 etaj şi diferenţa parter + 2 etaje.

În ceea ce priveşte sistemul constructiv, din locuinţele recepţionate anul trecut, 85% sunt cu structură din cărămidă, cu stâlpi, centuri şi planşee de beton armat, 10% sunt cu structura în cadre de beton armat şi 5% sunt din materiale diverse (cărămida nearsă), completează sursa citată.

Anul trecut au fost autorizate mai ales ansambluri rezidenţiale şi spaţii industriale

Domnul Valer Pop a precizat că printre investiţiile importante pentru care s-au emis autorizaţii de construire în anul 2008 se numără mai ales ansambluri rezidenţiale:

- Ansamblul rezidenţial situat pe Strada Libertăţii. nr. 99A

- Ansamblul de locuinţe demisol + parter + 4 etaje amplasat pe Str. Barajului, având ca investitor pe Mocanu Daniel

- Blocul de locuinţe amplasat pe Str. 1848, iniţiat de S.C. Alegro S.R.L.

- Locuinţe demisol+ parter+ 2 etaje + mansardă situate pe Aleea Cicoarei, având ca investitor societatea Griwall Construct S.R.L.

- Bloc de locuinţe în regim de închiriere (ANL), situat pe Str. Izvorului.

O altă direcţie a vizat construirea spaţii industriale, comerciale şi de birouri, precum:

- Reamenajarea spaţiu comercial şi de irouri de pe Str. Spitalului, nr. 6

- Construirea unui supermarket şi birouri pe Str. Babadag FN, de c[tre Cronos S.R.L.

- Construirea unintăii de procesare peşte de pe Str. Viticulturii, nr. 2

- Realizarea unui depozit frigorific la Km 4-5 Tulcea, de către S.C. Carniprod S.R.L.

Alte proiecte se referă la reabilitare Hotelului Europolis de pe Str. Păcii nr. 20 şi a sediul Trbunalului Judeţean (subsol+ demisol+ parter+ 5 etaje) - de pe Str. Toamnei nr. 15.

În acest an, investiţiile vizează mai ales spaţiile comerciale şi industriale

Domnul Valer Pop menţionează în acest an investiţiile importante pentru care s-au emis autorizaţii de construire:

- Reabilitare şi dotări investiţionale Colegiul Agricol Nicolae Cornăţeanu

- Modernizare şi extindere insula Lac Ciuperca, de pe Str. Ing. Dumitru Ivanov, nr. 1

- Construirea unui hipermarket pe Str. Barajului FN

- Construire siloz de cereale la Şoseaua Tulcea-Malcoci, Km 4-5

- Spaţii de depozitare şi producţie, pe Str. Digului

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional