Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Producatorii de otel si aluminiu solicita scheme de sprijin

A.D. Perspective /

Producatorii de otel si aluminiu solicita scheme de sprijin

Pe fondul elaborarii Planului de actiuni pentru industria siderurgica din Romania, producatorii de otel si aluminiu au solicitat Ministerului Economiei scheme de sprijin pentru marii contribuabili, dupa modelul aplicat in alte tari europene.

"Industria si exporturile reprezinta pilonii cresterii economice. Trebuie sa gasim solutii sa salvam industria autohtona, asa cum au facut Franta si Germania", a declarat Mmnistrul economiei, Varujan Vosganian.

In cadrul intalnirii cu ministerul economiei, reprezentantii industriei siderurgice au enumerat printre principalele probleme ale sectorului costurile referitoare la taxa pentru certificatele verzi, taxa de cogenerare a energiei electrice si emisiile de CO2. Acestia au propus Ministerului realizarea unui studiu de impact asupra industriei prelucratoare in privinta liberalizarii pretului la gazele naturale, solicitand ca liberalizarea sa se faca treptat, pana in 2018 si pentru marii consumatori, nu numai pentru populatie, astfel incat pretul la gaz metan sa nu creasca cu mai mult de 3% in fiecare an.

De asemenea, Ionel Bors, country manager ArcelorMittal Galati, a cerut sa se infiinteze un fond de coeziune pentru industrie si sa fie eliminate taxele la tranzactionarea de fier vechi in interiorul tarii.

Pana la sfarsitul lunii septembrie 2013, ar urma sa fie definitivata o formula pentru Planul de actiuni pentru industria siderurgica.

La intalnirea carea avut loc marti, au fost prezenti Ionel Bors, country manager ArcelorMittal Galati, Petru Ianc, directorul general al Societatii Romane de Metalurgie, Cristian Stanescu, manager inspectia calitatii ALRO Slatina si Mircea Bundur, director executiv al Uniunii Producatorilor de Otel din Romania (UniRomSider).

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional