Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Productia industriala a inregistrat o crestere aproape generalizata

A.D. Perspective /

Productia industriala a inregistrat o crestere aproape generalizata

Productia industriala a crescut la nivel national in luna iunie fata de luna precedenta atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata, cu 0,7%, respectiv cu 5,7%.

Fata de luna corespunzatoare din anul precedent, productia industriala a fost mai mare cu 5% (serie bruta), respectiv cu 7,6% (serie ajustata), potrivit Institutului National de Statistica (INS).

In semestrul I din 2013, comparativ cu aceeasi perioada din 2012, productia industriala a fost mai mare cu 6% (atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata), sustinuta de industria prelucratoare (+7,5% - serie bruta; +8,3% - serie ajustata) si industria extractiva (+6,2% - serie bruta; +5,3% - serie ajustata). Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a scazut cu 6% (serie bruta), respectiv 6,4% (serie ajustata)..

Conform aceleiasi surse, pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri la majoritatea categoriilor de bunuri in primul semestru din an fata de semestrul I din 2012: in industria bunurilor de folosinta indelungata (+11,8% - serie bruta; +12,9% serie ajustata), in industria bunurilor de capital (+10,7% - serie bruta; +12,3% - serie ajustata), in industria bunurilor intermediare (+6,7% - serie bruta; +4,7% serie ajustata); si in industria bunurilor de uz curent (+3,3% - serie bruta si serie ajsutata). Industria energetica a scazut insa cu 5,5% (serei bruta), respectiv 5,1% (serie ajustata).

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional