Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

PROIECTAT SĂ DEVINĂ CEL MAI MARE PARC LOGISTIC DIN EUROPA DE ESTInvestiţie de peste 150 de milioane euro în CTPark Bucharest West

A.T. Piaţa Imobiliară /

Investiţie de peste 150 de milioane euro în CTPark Bucharest West

Dezvoltatorul de parcuri industriale şi logistice CTP are în plan extinderea parcului logistic CTPark Bucharest West, investiţie care va depăşi suma de 150 milioane de euro, până în primul trimestru al anului următor.

Potrivit companiei, CTPark Bucharest West este proiectat să devină cel mai mare parc logistic din Europa de Est şi cu cel mai accelerat ritm de creştere din România.

În prezent, dezvoltatorul are 100.000 metri pătraţi în construcţie, în cadrul CTPark Bucharest West, şi a achiziţionat teren în zonă, astfel încât să poată ajunge la o suprafaţă construită de peste 700.000 metri pătraţi până în 2020.

Ana Dumitrache, country head al CTP România, a declarat: "CTP are ţinte majore, atât pentru Bucureşti, cât şi pentru restul ţării. Suntem într-un proces continuu de extindere şi ne dorim ca CTPark Bucharest West să devină cel mai important parc logistic din zonă, din punct de vedere al suprafeţei ocupate şi al ritmului de dezvoltare. Actualmente avem 30 de chiriaşi în CTPark Bucharest West şi ne dorim să creştem acest număr".

În colaborare cu autorităţile locale, CTP îşi propune să investească masiv în îmbunătăţirea infrastructurii din vecinătatea parcului de la kilometrul 23, precum şi în crearea unor drumuri de acces suplimentare şi a mai multor ieşiri de pe autostradă, pentru a uşura transportul mărfurilor pentru chiriaşii săi.

Conform reprezentanţilor companiei, investiţiile viitoare vizează şi servicii de catering, restaurante ce vor fi construite în incinta parcului, autobuze ce vor asigura transportul direct între parc şi oraş, precum şi clădiri de tip hotel, pentru cazarea angajaţilor companiilor chiriaşe.

CTP a achiziţionat CTPark Bucharest West în 2015, când parcul avea circa 130.000 metri pătraţi suprafaţă construită (Bucharest West I şi Bucharest West II). Între timp au mai fost dezvoltaţi alţi 100.000 metri pătraţi pentru clienţi ca: DSV, Quehenberger, Geodis, Cargo Partner, Gefco. Odată cu lucrările actuale de extindere, în viitor, în parc vor lucra circa 3.000 de persoane, conform oficialilor companiei.

Suprafaţa totală a parcului logistic este de aproximativ 150 de hectare, iar la finalizarea construcţiei celor două noi depozite, suprafaţa totală închiriabilă va fi de peste 300.000 metri pătraţi, dispuşi în nouă depozite aşezate pe ambele părţi ale autostrăzii.

În prezent, CTP deţine lângă Bucureşti, circa 500.000 metri pătraţi suprafaţă închiriabilă, dispusă în două parcuri logistice şi industriale.

Potrivit reprezentanţilor companiei, CTP plănuieşte să atingă în România o suprafaţă închiriabilă totală de aproximativ 1 milion metri pătraţi până la finele lui 2018.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional