Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

Proiecte cu finantare europeanaArad: "Drumul Vinului" va fi finalizat în doi ani

F.A. Investiţii /

Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad

Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad

Proiectul pentru modernizarea infrastructurii rutiere "Drumul Vinului: Păuliş - Ghioroc - Covăsânţ - Şiria", având drept beneficiar Consiliul Judeţean Arad, se află în derulare. Până la jumătatea lunii mai au fost contractate serviciile de asistenţă tehnică (dirigenţie de şantier), serviciile de informare şi publicitate şi serviciile de audit financiar.

Serviciile de asistenţă tehnică au fost câştigate de societatea "Bring Consult", iar serviciile de audit financiar au fost atribuite societăţii "BBC Audit Company". În continuare, se va finaliza evaluarea ofertelor depuse în cadrul licitaţiilor pentru achiziţionarea lucrărilor de reabilitare şi a serviciilor de management a proiectului. Durata estimată a lucrărilor este de 24 luni, potrivit domnului Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional. În 2011 au fost lansate licitaţii pentru atribuirea contractului de lucrări şi pentru atribuirea serviciilor de management a proiectului.

Până la mijlocul lunii mai, i-a fost virată beneficiarului prima tranşă de prefinanţare, reprezentând 15% din valoarea eligibilă, respectiv aproximativ 7,4 milioane de lei din 49,4 milioane lei. Valoarea totală a proiectului este de 61,35 milioane lei.

Contractul vizează reabilitarea a trei tronsoane de drumuri judeţene, precum şi a patru poduri aflate pe traseul inclus în proiect. Este vorba despre DJ 708B, între km 0+000 (desprindere din DN 7 în comuna Păuliş) şi km 18+790 (intersecţia cu DJ 709 în comuna Şiria), drumul DJ 708B care tranversează localităţile Păuliş, Miniş, Ghioroc, Cuvin, Covăsânţ, Şiria, respectiv DJ 708C între km 0+000 (desprindere din DN 7 în comuna Sâmbăteni) şi km 5+300 (în comuna Ghioroc la intersecţia cu DJ 708B).

În cazul tuturor celor patru poduri incluse în proiect, se prevede demolarea suprastructurii şi amenajarea infrastructurilor pentru noua suprastructură, aşa cum este cazul podului pe DJ 708B, Păuliş - Şiria, km 2+800, peste Pârâul Valea Bisericii la Miniş. Celelalte trei poduri vor suferi chiar mai multe modificări. Pe lângă demolarea suprastructurii, la podul pe DJ 708B, Păuliş - Şiria, peste Valea Mare la Miniş, şi la cel de pe DJ 708B, Păuliş - Şiria, peste Valea Covăsânţ la Covăsânţ se va face demolarea suprastructurii şi a pilei din albie, respectiv, la podul pe DJ 708B, Păuliş - Şiria, peste Valea Feredeului la Şiria, demolarea parţială a timpanelor.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional