Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

PROIECTE DE INVESTIŢIIContractele pentru reabilitarea arterei Nicolina Sud - Iaşi vor fi atribuite în această toamnă

F.A. Investiţii /

Lucrările la artera principală de Sud a municipiului Iaşi ar putea începe în termen de trei luni. Spre fineContractele pentru reabilitarea arterei Nicolina Sud - Iaşi vor fi atribuite în această toamnăle lunii septembrie, toate cele trei contracte de achiziţie scoase la licitaţie (dirigenţie de şantier - 30 august, managerul de proiect - 20 septembrie şi antreprenorul - 22 septembrie) erau în faza de evaluare.

Au fost depuse foarte multe oferte, numai pentru execuţia lucrărilor fiind şapte. Toate acestea impun o evaluare amănunţită şi necesită mai mult timp, susţin reprezentanţii Primăriei Iaşi.

Concurenţa mare între antreprenori este justificată şi de valoarea mare a contractului, lucrările de construcţie fiind estimate la 65,24 milioane lei, fără TVA.

Proiectul privind "Dezvoltarea şi reabilitare arterei funcţionale sud - municipiul Iasi" a fost fost semnat la finele lunii iunie 2011 şi face parte din Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1: "Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor - Poli urbani de crestere".

Proiectantul este SC RJR Internaţional SRL, firmă cu care Primăria Iaşi a mai colaborat în anii trecuţi. Valoarea totală a proiectului este de 87,68 de milioane de lei, din care aproape 70 de milioane vor fi fonduri nerambursabile. Perioada de implementare a proiectului este de 35 luni, pentru lucrările de construcţie fiind alocate 30 de luni din momentul semnării contractului de execuţie.

După rezolvarea eventualelor contestaţii şi evaluarea dosarelor, în următoarele 3-4 luni vor începe lucrările de refacere a reţelei stradale pe Str. şi Şos. Nicolina (3,5 km şi o suprafată de carosabil de peste 66 mii metri pătrati), vor fi reabilitate spaţiile pietonale aferente străzilor reabilitate (30.103 mp, lungime de 9,61 km), vor fi create piste pentru biciclişti aferente străzilor reabilitate, se va îmbunătăţi sistemul de marcaj rutier (19,9 km de marcaje longitudinale, 234,68 mp de marcaje transversale, 41 de indicatoare rutiere), se va reabilita pasajul suprateran Nicolina, precum şi linia de tramvai de pe Str. Nicolina şi Şos. Nicolina.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional