Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

PROIECTE DE INVESTIŢIIInfrastructură, clădiri sociale: Primăria Carei a obţinut fonduri europene de peste 3 milioane euro

F.A. Investiţii /

Infrastructură, clădiri sociale: Primăria Carei a obţinut fonduri europene de peste 3 milioane euro

Pentru trei proiecte aprobate spre finanţare prin Programul Operaţional Regional în municipiul Carei urmau să fie demarate licitaţiile de achiziţie după ce documentaţia aferentă era supusă aprobării ANRMAP în ultima săptămână din octombrie.

"Reabilitarea străzii 1 Decembrie 1918" presupune o finanţare de 7,6 milioane de lei, din care nerambur­sabile vor fi 6 milioane de lei. Proce­dura de achiziţie va avea loc în primă­vară, iar perioada de implementare este de 27 de luni. Proiectul tehnic a fost întocmit de SC Granita SRL.

Strada este artera principală a centrului vechi al oraşului Carei şi constituie un ansamblu arhitectural al secolului XIX.

Lucrările la strada ce are lungimea de 1400 de metri vor consta în folosirea fierului forjat, a lemnului şi a pietrei naturale pentru un aspect autentic. Mai este vorba de pavarea trotuarelor cu pietre naturale, reabilitarea spaţiilor verzi, realizarea unor fântâni arteziene, semaforizare, canalizare, modernizarea staţiilor de autobuz, refacerea cilindrelor de afisaj, iluminare publică, schimbarea mobilierului stradal.

Clădiri sociale

"Reabilitarea şi modernizarea cantinei sociale din Carei" se va face cu ajutorul a 1,51 milioane de lei, valoarea asistenţei nerambursabile a acestui proiect fiind de 1,2 milioane de lei. Din cele 12 luni prevăzute pentru implementarea proiectului, pentru executarea lucrărilor sunt necesare şapte luni. Proiectul a fost realiazat de SC Home Project SRL.

Clădirea este formată din parter şi, în urma extinderii, va ajunge la o suprafaţă totală de 507 mp. Astfel, capacitatea acesteia va creşte de la 150 de persoane la 270 de persoane.

O parte a clădirii necesită reabilitare şi o parte va fi dotată corespunzător necesităţilor. Vor fi efectuate recompartimentări, tencuieli exterioare şi zugrăveli interioare.

Proiectul "Reintegrarea vechii cazărmi prin înfiinţarea centrului social Carei" va fi implementat în termen de 19 luni, de la semnarea contractului de finanţare în luna septembrie. Valoarea totală a proiectului este de 8,57 milioane de lei, iar fondurile nerambursabile se ridică la 6,8 milioane de lei. Firma care a realizat proiectul tehnic este SC"Ambient Grup" Satu Mare.

Clădirea cazărmii este dezafectată de când au fost reduse serviciile militare. Imobilul are o suprafaţă totală de 4260 mp, parter şi etaj, beneficiază de 6120 mp curte şi necesită lucrări serioase de reabilitare.

Aici vor funcţiona patru centre sociale, dupa cum va fi şi împărţită clădirea în patru sectoare: centru asistenţă socială, centru de zi pentu copii, adăpost pentu persoane victime ale violenţei domestice şi centru pentru tinerii fără familii şi loc de muncă proveniţi din servicii rezidenţiale peste 18 ani.

Vor exista camere cu grup sanitar, spălătorie, bucătărie, centrul de zi va avea consiliere, loc de joacă. Per total, clădirea va avea în jur de 100 de camere.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional