Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

PROIECTE DE INVESTIŢIIInfrastructură rutieră: Modernizarea Podului Argeş

F.A. Investiţii /

Infrastructură rutieră: Modernizarea Podului Argeş

La Piteşti se lucra de zor, la jumătatea lunii octombrie, la elaborarea documentaţiei pentru licitarea proiectului de "Modernizare a Podului Argeş". Documentaţia urma să fie supusă aprobării ANRMAP, astfel ca până la sfârşitul lunii noiembrie să fie lansate licitaţiile pentru servicii şi lucrări.

Proiectul a fost aprobat pentru finanţare pe 23 septembrie în cadrul POR.

Valoarea totală a lucrărilor de modernizare se ridică la 12 milioane de lei, din care 10 milioane de lei sunt bani nerambursabili. Durata de implementare va fi de 33 de luni, după cum ne-a declarat Marcela Bădescu de la serviciul Dezvoltare şi Management Proiecte din cadrul Primăriei Piteşti.

Lucrul efectiv pe teren este prevăzut să demareze cel târziu la 1 martie 2012.

Podul peste râul Argeş se află pe DN7 la intrarea dinspre Ştefăneşti şi are suprafaţa de 4.541,77 mp. Acesta este constituit din vechiul pod şi noul pod care sunt legate printr-un scuar cu spaţiu verde, cu câte două benzi de circulaţie pe ambele sensuri.

Se vor face reparaţii la structura şi infrastructura podului (se va reabilita tot ce ţine de pod: pilonii de rezistenţă, lărgirea benzilor, refacerea trotuarului), se vor înlocui bordurile, se vor reface spaţiile verzi, se vor monta dispozitive noi de acoperire a rosturilor de dilataţie şi se vor monta sisteme de iluminat public pe pod.

Lucrările se vor face etapizat prin restricţionarea traficului pe anumite benzi, iar maşinile de tonaj mare vor fi dirijate către barajul Mărăcineni.

În cadrul PIDU, municipalitatea piteşteană are 12 proiecte care însumează 52 de milioane de euro, iar acesta este cel de-al treilea proiect al cărui contract de finanţare a fost semnat.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional