Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

PROIECTE DE INVESTIŢIIRenovări: Centrul istoric din Bistriţa intră în reabilitare

F.A. Investiţii /

Cel mai mare proiect derulat de primăria Bistriţa are o valoare totală de 45 milioane de lei şi vizează regenerare urbană a centrului istoric al oraşului.

Licitaţia pentru achiziţia contractelor de publicitate şi management de proiect vor fi lansate la începutul lunii noiembrie, iar cea pentru executarea lucrărilor de reabilitare a centrului istoric din Bistriţa va fi deschisă în jurul datei de 15 noiembrie.

Proiectul "Regenerare urbană a centrului istoric Bistriţa, Axa turistică 1, 2, 3" a obţinut finanţare prin Fondul European de Dezvoltare Regională, Programul Operaţional Regional 2007-2013 la mijlocul lunii septembrie. Acesta este cel mai mare proiect pe care îl deruleaza municipalitatea.

Din valoare totală a proiectului, fondurile nerambursabile se ridică la 35,66 de milioane de lei. Termenul de implementare este de 24 de luni, iar, după cum ne-a declarat directorul executiv al Direcţia Integrare Europeană, doamna Liliana Coceşiu, sunt speranţe ca execuţia lucrărilor să înceapă în primăvara anului 2012.

Obiectul reabilitării îl constituie cele 23 de pasaje în formă de arcadă care străbat zona centrală a oraşului şi ajută la trecerea de pe o parte pe alta a străzilor. Acestea erau denumite după breslele care îşi desfăşurau activităţile în zonă, fierari, măcelari etc. Pasajele vor fi transformate în axe (trasee) turistice denumite istoric "Axa Coroanei", "Axa Artelor" şi "Axa Breslelor" pentru a ilustra planul fostei cetăţi.

Lucrările includ refacerea pavajelor cu piatră naturală, cu elemente decorative încastrate în bronz sau fontă, mobilier urban, iluminare arhitecturală, amenajrea a cinci fântâni arteziene şi a unor spaţii verzi.

Ideea pe care se merge în privinţa reabilitărilor urbane este ca municipalitatea să dea exemplu locuitorilor oraşului, astfel ca şi clădirile particulare să beneficieze de renovări în viitor.

"Prin programul PHARE am reamenajat deja o zonă pietonală pe cea mai importantă arteră şi sperăm ca proiectul cu pasajele medievale să fie o continuare a aceluia care să poată aduce după sine şi reabilitarea proprietăţilor private", ne-a mai spus doamna Liliana Coceşiu.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional