Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

PROIECTE DE INVESTIŢIIAu început lucrările în parcul Rozelor şi pe strada Iancu Văcărescu, din Timişoara

F.A. Investiţii /

Primăria Timişoara a demarat la sfârşitul lunii septembrie lucrările pentru două proiecte importante de dezvoltare urbană finanţate din fonduri europene: modernizarea Parcului Rozelor şi reabilitarea străzii Iancu Văcărescu.

108 locuri de parcare vor fi create pe strada Iancu Văcărescu

Societatea Saif-Tim S.A. din Timişoara va realiza lucrările de execuţie aferente proiectului "Reabilitare strada Iancu Văcărescu - tronsonul cuprins între b-dul Regele Carol şi b-dul 16 Decembrie 1989". Contractul a fost atribuit societăţii în urma unei cereri de oferte, la data de 1 septembrie 2011. Deşi iniţial valoarea serviciilor de execuţie fusese estimată la suma de 3,63 milioane lei, valoarea finală a contractului s-a ridicat la 2,6 milioane lei fără TVA, conform domnului Sorin Truţă, manager de proiect din cadrul Primăriei Timişoara.

Lucrările de execuţie au fost demarate la 19 septembrie şi se vor desfăşura pe o perioadă de 6 luni. Contractul cuprinde execuţie lucrări, furnizare, montare dotări şi utilaje tehnologice.

De asemenea, Primăria Timişoara a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, la data de 13 septembrie 2011, cererea de oferte pentru atribuirea contractului "Lucrări de reabilitare a reţelelor de telecomunicaţii pe str. Iancu Văcărescu". Valoarea estimată a contractului este de 124.570 lei. Data limită pentru depunerea ofertelor a fost 27 septembrie 2011.

Proiectul de reabilitare a străzii Iancu Văcărescu se ridică la 5,96 milioane lei, fondurile nerambursabile acordate prin POR fiind de 2,97 milioane lei. Proiectul prevede reabilitarea tronsonului de stradă dintre b-dul Regele Carol şi b-dul 16 Decembrie 1989, pe o lungime de 281 m (1,2 ha). Lucrările includ: înlocuirea şi îmbunătăţirea infrastructurii tehnico-edilitare a zonei (apă, canal, gaz, electricitate, telecomunicaţii etc.), crearea unui număr de 108 locuri de parcare, trasarea de 706 mp de piste pentru biciclete, realizarea a 2263 mp de trotuare, amenajare a 1262 mp zone verzi, amenajarea unei fântâni arteziene.

Parcul Rozelor va fi modernizat

Valoarea totală a proiectului de modernizare a parcului Rozelor se ridică la suma de 5,63 milioane lei, din care fondurile europene sunt de 3,65 milioane lei.

Lucrările de execuţie din cadrul proiectului de modernizare a Parcului Rozelor sunt realizate de societatea SC Horticultura SA, lider de contract, împreună cu SC Drufec Cons CF SRL şi SC Cons Electrificare Instal SA. Contractul în valoare de 3,92 milioane lei fără TVA a fost atribuit la 31 august, potrivit criteriului "preţul cel mai scăzut", ne-a precizat doamna Dana Burtic, din cadrul Direcţiei de Mediu a Primăriei Timişoara.

Totodată, contractul de audit a fost adjudecat în prima săptămână a lunii septembrie de către societatea Diaconu SRL, pentru suma de 44.920 lei.

Perioada de implementare a proiectului este de 12 luni.

Obiectivele investiţiei sunt reamenajarea şi completarea spaţiilor verzi pe o suprafaţă de 11.071 mp. Totodată, se va realiza un sistem modern de irigare a parcului, precum şi o staţie de pompare. Iluminatul public va fi refăcut utilizând energii alternative.

Aleile pietonale vor fi reabilitate pe o suprafaţă de 6.829 mp. Vor fi reabilitate şi construcţiile existente în parc, va fi refăcută împrejmuirea parcului pe o lungime de 480 ml şi se va realiza dotarea parcului cu mobilier urban.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional