Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

PROIECTE DE INVESTIŢIIClădiri sociale: Reşita va avea un nou centru de zi pentru copiii defavorizaţi

F.A. Investiţii /

Clădiri sociale: Reşita va avea un nou centru de zi pentru copiii defavorizaţi

În luna noiembrie va fi organizată licitaţia pentru "Modernizare / reabilitare clădire pentru înfiinţarea Centrului de Zi ABC" din Reşiţa. Deja la jumătatea lunii octombrie erau pregătite toate dosarele pentru licitaţii în vederea achiziţiei lucrărilor de construcţii, şantier, audit, informare şi se făcea verificarea conformităţii cu proiectul tehnic, ne-a spus doamna Bianca Bozu, şeful Biroului de Proiecte.

Proiectul Primăriei Reşiţa "Modernizare/reabilitare clădire pentru înfiinţarea Centrului de Zi ABC" va primi finanţare din fonduri europene ca urmare a contractului semnat în luna septembrie anul acesta. Valoarea contractului se ridică la 3,7 milioane de lei, din care nerambursabile sunt 2,8 milioane lei, restul fiind suportaţi din bugetul local.

Amplasat în vechiul centru al oraşului, imobilul are o suprafaţă de peste 330 mp, cu regim de înălţime pe parter şi mansardă.

Proiectul tehnic a fost efectuat de arhitect Adina Bocicai.

Clădirea este in stadiu avansat de degradare. De aceea vor fi efectuate în primul rând lucrări de consolidare a structurii existente. Vor mai fi lucrări de recompartimentare în vederea înscrierii în parametrii funcţionali solicitaţi, extindere pe verticală prin amenajarea unei mansarde în podul refăcut, lucrări de modernizare, echipare edilitară, finisare, reabilitare termică prin căptuşiri pe exterior cu straturi termoizolante.

Beneficiari vor fi copiii cu probleme sociale din Reşiţa, capacitatea viitorului sediu fiind de 60 de persoane. Copii care provin din familii cu probleme sociale vor beneficia aici de mese calde şi activităţi de tip after-school şi recreere (pictură, muzică, îndemânare).

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional