Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

PROIECTE DE INVESTIŢIILa Timişoara, extindere la patru benzi a unui sector de drum

F.A. Investiţii /

Contractul pentru finanţarea proiectului "Modernizare Strada Cloşca şi extindere la patru benzi - sector Bulevardul Cetăţii - Strada Ovidiu Balea" din Municipiul Timişoara a fost semnat la finele lunii august.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 3,40 milioane euro, dintre care aproximativ 2,64 milioane euro reprezintă finanţarea nerambursabilă. Proiectul va fi implementat pe parcursul a 16 luni.

Prin acest proiect se vizează modernizarea şi extinderea la patru benzi a străzii Cloşca, situată pe traseul drumului naţional DN59, pe sectorul Bulevardul Cetăţii - strada Ovidiu Balea, stradă care asigură legătura cu comuna Săcălaz, respectiv Republica Serbia pe ruta Jimbolia.

Modernizarea străzii Cloşca presupune reamenajarea suprafeţei carosabile (26.758 mp), reabilitarea trotuarelor (pe o suprafaţă de 5.487 mp), crearea de piste pentru ciclişti pe o lungime de 1.890m, amenajarea a 12.355 mp de zonă verde.

Proiectul "Modernizare Strada Cloşca şi extindere la patru benzi - sector Bulevardul Cetăţii - Strada Ovidiu Balea" face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al Polului de Creştere Timişoara.

Alocarea financiară pentru Polul de Creştere Timişoara din Regio - Programul Operaţional Regional, axa prioritară 1, este de 70,49 milioane euro. Planul Integrat de Dezvoltare al Polului de Creştere Timişoara cuprinde un total de 33 de proiecte ce vizează finanţarea prin intermediul axei prioritare 1 a Regio - Programul Operaţional Regional. Până în prezent au fost depuse spre finanţare un plan integrat şi 12 proiecte individuale cu o valoare nerambursabilă de 68,03 milioane de euro. Pentru cinci dintre proiectele depuse s-au semnat contractele de finanţare, proiectele având o valoarea nerambursabilă de 7,21 milioane euro.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional