Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

PROIECTE DE INVESTIŢIIReabilitare spital: Licitaţia pentru lucrările de la Spitalul "Dr. Karl Diel" urmează să fie lansată

F.A. Investiţii /

Reabilitare spital: Licitaţia pentru lucrările de la Spitalul "Dr. Karl Diel" urmează să fie lansată

Contractul de lucrări pentru reabilitarea Ambulatoriului Integrat de Specialitate al Spitalului Orăşenesc "Dr. Karl Diel" din Jimbolia, judeţul Timiş, va fi atribuit în urma licitaţiei ce urma să fie lansată cel târziu până la sfârşitul lunii septembrie, potrivit declaraţiilor domnului Lucian Faur, din cadrul Departamentului de Achiziţii al Primăriei Jimbolia.

Valoarea estimată a contractului de lucrări se ridică la 2 milioane lei.

Până la mijlocul lui septembrie nu fuseseră organizate licitaţiile pentru cele două contracte de dotări. Contractul pentru echipamente este estimat la 1,24 milioane lei, iar cel pentru mobilier la 243.200 lei.

În cadrul proiectului "Reabilitarea, modernizarea şi echiparea Ambulatoriului Integrat de Specialitate al Spitalului Orăşenesc D. Karl Diel din Jimbolia" fuseseră atribuite prin achiziţie directă, până la jumătatea lui septembrie, trei contracte: informare şi publicitate, asistenţă tehnică din partea proiectantului, audit şi dirigenţie de şantier. Totodată, prin procedura "cerere de ofertă" fusese atribuit contractul pentru managementul de proiect firmei "ABA Management".

5 milioane lei vor fi investite în ambulatoriul Spitalului "Dr. Karl Diel"

Proiectul de reabilitare a ambulatoriului de la Spitalul "Dr. Karl Diel" se ridică la valoarea totală de 4,97 milioane lei. Contractul de finanţare a fost semnat în luna iunie. Fondurile europene acordate prin POR se ridică la suma de 3,4 milioane lei.

Obiectivele proiectului cuprind: creşterea eficienţei energetice în unitatea reabilitată, sporirea numărului de persoane care beneficiază de serviciile ambulatorului, scăderea numărului de pacienţi redirecţionaţi din cauza lipsei de capacitate/dotare şi nu în ultimul rând scăderea timpului necesar pentru diagnosticare şi/sau tratament, ne-a precizat doamna Nicoleta Boghean, Senior Consultant, ABA Management, societatea care a câştigat contractul pentru managementul de proiect.

Reabilitarea va fi completă

Proiectul prevede reabilitarea completă a clădirii (suprafaţă 866,40 mp): înlocuire de ferestre, tavane, înlocuirea completă a sistemului electric, instalaţii sanitare de încălzire etc.

Totodată, o serie de cabinete medicale vor beneficia de noi dotări. Este vorba despre cabinetele de medicină internă, pneumologie, neurologie, cabinet dermato -venerologie, ORL, oftalmologie, pediatrie, urologie, ortopedie, traumatologie, chirurgie generală.

Capacitatea ambulatoriului va fi, după renovare, de 13.177 persoane/an, care vor beneficia de servicii de investigaţii şi tratament.

"În formatul său actual, ambulatoriul din Jimbolia nu mai corespunde standardelor medicale actuale impuse prin legislaţia în vigoare. Activitatea medicală se desfăşoară în spaţii improprii, clădirea nefiind renovată de mai bine de 20 de ani, iar amenajările interioare sunt minimale şi necesită îmbunătăţiri", a declarat doamna Nicoleta Boghean.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional