Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

PROIECTE DE INVESTIŢIIInfrastructură urbană: Strada Turnului şi Piaţeta Târgu Peştelui din Sibiu

F.A. Investiţii /

La Sibiu a început implementarea proiectului "Modernizare strada Turnului şi Piaţeta Târgu Peştelui", după ce la începutul lunii septembrie a fost semnat contractul de finanţare nerambursabilă prin POR. La jumătatea lunii octombrie se pregăteau documentele pentru ca până la sfârşitul lunii să primească aprobarea Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), iar până la sfârşitul anului să se stabilească deja firma care va executa lucrările.

Valoarea totală a proiectului este de 7 milioane de lei, din care 5,37 milioane de lei sunt fonduri nerambursabile.

Pe parcursul celor 23 de luni, vor fi îmbunătăţite infrastructura urbană şi serviciile urbane in Oraşul de Jos al municipiului Sibiu prin modernizarea Străzii Turnului şi a parcării aferente, a Piaţetei Târgu Peştelui, a platformei Coroana şi vor fi efectuate lucrări de reabilitare a reţelelor hidroedilitare. Suprafaţa totală reabilitată prin acest proiect va fi de 11.780 de mp.

Pe strada Turnului se va reface structura rutieră (suprafaţa carosabilului se reduce la două fire de circulaţie pe strada Turnului şi la unul singur dinspre strada Târgu Peştelui), îmbrăcămintea carosabilului şi a trotuarelor; se vor crea parcări integrate în profilul stradal de-a lungul străzii alternativ (pe câte o parte unde profilul este îngust şi pe ambele părţi acolo unde permite lăţimea străzii), se va moderniza parcarea aferentă străzii.

Piaţeta Târgu Peştelui va fi remodelată şi organizată ca trotuar cu zone verzi, bănci şi coşuri de gunoi. Intersecţia străzii Turnului cu Piaţeta Târgu Peştelui va fi remodelată şi va include două zone verzi unde se vor amplasa bănci şi o cişmea.

Platforma Coroana (vechiul târg de carne) va fi amenajată în scop pietonal şi de odihnă şi va avea o fântană cu grup statuar situată central.

De asemenea, se va reabilita reţeaua de distribuţie a apei potabile pe o lungime de 360 de metri pe tronsonul cuprins între strada Malului şi strada Faurului şi reţeaua de canalizare pluvială care să preia apele pluviale de pe suprafaţa carosabilului şi racordurile pluviale de la acoperişurile imobilelor, pe o lungime de 451 de metri pe tronsonul cuprins între râul Cibin şi Pasajul Scărilor.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional