Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Proiecte din fonduri structurale de peste 109 milioane de lei

F.A. Investiţii /

Otopeni, Baloteşti

Buget local de circa 53,5 milioane lei

Primăria oraşului Otopeni are prevăzut, pentru acest an, un buget total de investiţii de aproximativ 53,5 milioane de lei. Din acesta peste 20,9 milioane reprezintă bani de la bugetul local, circa 6,8 milioane provin din fondul de rulment, iar 25,8 milioane sunt credite, ne-a spus Vlad Constantin, director executiv în cadrul primăriei din localitate. Domnia sa ne-a precizat că, din totalul investiţional, aproape 17,5 milioane de lei reprezintă lucrări care se află în derulare, iar aproximativ 36 de milioane de lei vor fi investite în lucrări noi de investiţii (circa 16,6 milioane de la buget, peste 6,7 milioane din fondul de rulment şi mai mult 12,6 milioane din credite). Astfel, aproximativ 45% din bugetul general centralizat este alocat pentru investiţii, ponderea cea mai mare reprezentând-o banii alocaţi pentru lucrările de infrastructură.

Printre obiectivele aflate în desfăşurare se numără construirea unui bloc (1,6 milioane de lei alocate pentru acest an), realizarea reţelelor de canalizare şi alimentare cu apă, modernizarea străzii Oituz (1,88 milioane de lei pe 2009), precum şi lucrările de modernizare pe străzile Mărăşti, Mărăşeşti, Traian, Oituz, Intrarea Oituz şi Intrarea Dacilor.

De asemenea, urmează să fie construite o staţie de epurare, o staţie pentru pomparea apelor pluviale, un bazin de ape pluviale, o canalizare pentru cel de-al doilea colector, precum şi două gospodării de apă şi două foraje de mare adâncime. Pentru aceste obiective va fi alocat, în anul în curs, un total de circa 23,36 milioane de lei. Pe parcursul acestui an va fi finalizat primul canal colector.

Tot în 2009 vor începe şi lucrările de construire a unei grădiniţe cu program prelungit, în acest sens, fiind prevăzut, din bugetul pe anul în curs, un milion de lei.

Pe parcursul celui de-al doilea semes-tru al anului urmează să se desfăşoare licitaţia pentru concesionarea sistemului de termoficare a oraşului Otopeni (producţie, transport şi distribuţie).

În ceea ce priveşte sectorul construcţiilor, Vlad Constantin ne-a spus că, în primele două luni şi jumătate ale acestui an, au fost eliberate circa 100 de autorizaţii, majoritatea pentru construirea de locuinţe individuale.

Investiţii din bani europeni, în Baloteşti

Autorităţile locale din Baloteşti au prevăzute mai multe lucrări de investiţii, o parte dintre acestea urmând să fie derulate din fonduri europene, potrivit reprezentanţilor serviciului Investiţii, din cadrul primăriei din localitate. În acest sens, a fost depusă solicitarea de finanţare pentru realizarea unui proiect integrat în valoare de 2,5 milioane de euro, ce presupune modernizarea a 4 km de drumuri şi executarea a 11 km de reţea de canalizare în satul Baloteşti şi o grădiniţă cu program prelungit în satul Dumbrăveni.

Anul trecut a fost finalizat, din fonduri nerambursabile, prin programul SAPARD, proiectul de reabilitare, modernizare şi extindere a reţelei de apă pe o distanţă de 25 de km.

Sursele citate ne-au precizat că primăria intenţionează să atragă surse de finanţare externe şi pentru realizarea reţelei de canalizare şi modernizare a drumurilor din satul Săftica. Autorităţile mai intenţionează să amenajeze spaţii verzi şi de joacă.

În prezent, în Baloteşti, se află în des-făşurare lucrările de modernizare a staţiei de epurare, în valoare de 1 milion de euro - bani de la Guvern. Proiectul urmează să fie finalizat în această primăvară. Totodată, în vara anului în curs, va fi terminat un bloc cu 24 de apartamente, destinat tinerilor căsătoriţi. Şi această investiţie este derulată din bani guvernamentali, locuinţele putând fi achitate în termen de 25 de ani, cu avans de 10-30%.

Primăria Baloteşti lucrează la o temă de proiectare ce vizează mansardarea şi izolarea imobilelor din localitate.

Pe partea de urbanism, în primele luni ale acestui an, au fost eliberate 36 de autorizaţii de construcţie. Anul trecut au fost eliberate 241 de autorizaţii. Reprezentanţii serviciului Investiţii ne-au specificat că sunt aprobate şapte planuri urbanistice zonale, pentru diverse ansambluri rezidenţiale. De asemenea, în anul 2008, a fost aprobat Planul Urbanis-tic General, foarte multe loturi de teren extravilan au fost trecute în intravilan, în vederea construirii de complexuri de locuinţe.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional