Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Proiectul Coresi Shopping Resort va fi extins cu o a treia zonă de retail

OVIDIU VRÂNCEANU Piaţa Imobiliară /

Proiectul Coresi Shopping Resort va fi extins cu o a treia zonă de retail

Immochan România intenţionează să continue proiectul Coresi Shopping Resort cu o a treia etapă de dezvoltare a proiectului de retail, după ce primele două etape - centrul comercial şi street-mall-ul au avut succes pe piaţa braşoveană. Compania care dezvoltă proiectul de pe platforma fostei uzine Tractorul a modificat Planul Urbanistic Zonal, în locul zonei de birouri pe care intenţiona să o construiască fiind prevăzută o nouă zonă de comerţ.

Tatian Diaconu, CEO Immochan România, a confirmat intenţia dezvoltării unei noi zone de comerţ, adăugând că între proiectul imobiliar şi cel comercial va fi amenajată o perdea verde.

În aprilie 2012, grupul Auchan a plătit circa 25 milioane de euro fondului de investiţii Centtera Capital Partners pentru achiziţia fostei fabrici Tractorul. Pe o parte din cele 100 de hectare de teren ale fostei platforme industriale, compania a dezvoltat centrul comercial Coresi Shopping Resort. Proiectul a fost inaugurat în primăvara lui 2015 în urma unei investiţii de circa 60 milioane de euro, sumă care include şi preţul terenului aferent construcţiei, care are o pondere de 12-15% în costul total.

Anul trecut, proiectul a fost extins cu un street-mall, în care au fost investiţi zece milioane de euro.

Tot anul trecut, compania a început să dezvolte, alături de femeia de afaceri Daniela Kasper, zona de imobiliare a proiectului Coresi, în care vor fi construite circa 3.000 de apartamente, valoarea totală a investiţiei fiind de 100 de milioane de euro.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional