Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Proprietarii de spatii de birouri, interesati de certificarea BREEAM

I.D. Perspective /

La nivelul capitalelor Europei Centrale si de Est exista aproximativ 950.000 mp de spatii de birouri care au certificarea BREEAM obtinuta, urmand ca alti aproximativ 310.000 mp de spatii de birouri sa obtina aceasta certificare in urmatoarea perioada, conform cercetarilor de piata ale Jones Lang LaSalle.

Folosite initial ca metode de dovedire a angajamentului proprietarilor pentru dezvoltari sustenabile, sistemul de clasificare american LEED si sistemul britanic de evaluare BREEAM au devenit sisteme de referinta unanim recunoscute la nivel international, garantand furnizarea catre piata a unor cladiri de o calitate excelenta, precizeaza reprezentantii Jones Lang LaSalle.

Cezar Florea, BREEAM International Assessor, in cadrul Jones Lang LaSalle Romania, a declarat:

"Se poate observa o tendinta crescatoare a cererii de spatii de birouri cu certificari verzi, in consecinta proprietarii iau in calcul obtinerea cat mai rapida a unor astfel de acreditari."

Diversele rapoarte publicate de-a lungul timpului au dovedit faptul ca acele cladiri care au certificari obtinute sunt cu pana la 20-30% mai eficiente din punct de vedere al consumului de energie si apa fata de cladirile care nu au astfel de certificari.

"Prin obtinerea unei astfel de certificari, proprietarii vor avea ocazia de a scoate in evidenta calitatea cladirilor lor, diferentiindu-se fata de cladirile care nu au o astfel de certificare", a mai adaugat Florea.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional