Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Purificatoarele SHARP cu Plasmacluster ionizează aerul direct în încăpere, nu în aparat

Perspective /

Purificatoarele SHARP cu Plasmacluster ionizează aerul direct în încăpere, nu în aparat
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Poluarea îşi spune cuvântul tot mai mult, cu precădere în oraşele mari, unde aerul devine din ce în ce mai greu de respirat, sistemele de alertă din Capitală fiind mai mereu pe "roşu". Acest lucru îngreunează aerisirea locuinţelor şi, astfel, tradiţionala aerisire zilnică nu mai este o soluţie.

    Întrucât s-au confruntat mult timp cu problema poluării masive, japonezii au pus la punct o tehnologie - Plasmacluster Ion - care purifică aerul având la bază principiul ionizării. Această tehnologie este implementată pe purificatoarele de aer SHARP, frigidere şi alte aparate electrocasnice.

    Astfel, purificatoarele SHARP cu Plasmacluster Ion par să fie soluţia pentru îmbunătăţirea calităţii aerului din incinte, ionizarea şi curăţarea aerului realizându-se direct în încăpere, nu în interiorul apa­ratului.

    Fie că vorbim despre apartamente, case, grădiniţe, şcoli sau birouri, una dintre cele mai eficiente metode pentru rezolvarea acestor probleme este instalarea unui purificator de aer. Purifica­toarele de aer cu tehnologia japoneză Plasmacluster sunt sisteme proiectate să rezolve problemele de calitate a aerului în încăperi. Purificatoarele cu Plasmacluster folosesc "nori" de ioni pentru neutralizarea particulelor "neprietenoase" din atmosferă.

    Specialiştii susţin că purificatoarele SHARP sunt singurele echipamente din piaţă de acest tip care realizează purificarea aerul prin ionizare, direct în atmosfera încăperii în care sunt aşezate, nu în interiorul dispozitivului. Tehnologia Plasmacluster din interiorul unui purificator eliberează în aer ioni pozitivi şi negativi, în concentraţii foarte mari. Ionii se ataşează de toţi poluanţii din aer, extrăgând hidrogenul din aceştia şi, astfel, poluanţii sunt neutralizaţi.

    Experţii din domeniu spun că atunci când achiziţionăm un astfel de produs este important să ţinem cont de factori precum tipurile de particule pe care le purifică, nivelul de zgomot, consumul de energie, volumul de aer purificat şi filtrele HEPA. De asemenea, este foarte important ca aparatul să aibă şi funcţie de umidificare, pentru a rezolva şi problema ae­rului uscat.

    De asemenea, trebuie avut în vedere costul filtrelor. La unele aparate din piaţă, acesta ajunge, în timp, să fie mai mari decât cos­tul aparatului. La toate purificatoarele SHARP, filtrele sunt garantate zece ani, dacă întreţinerea se face conform manualului.

    Purificatorul poate fi lăsat să funcţioneze în timpul somnului sau pe durata zilei, menţinând un nivel confortabil şi optim al aerului din cameră, precum şi umiditatea, susţin specialiştii, precizând că purificatoarele Sharp au un nivel de zgomot foarte scăzut, de 48 de decibeli.

    Pe lângă anihilarea mirosurilor neplăcute şi reducerea numărului de particule dăunătoare, datorită funcţiei de ionizare, ţinut oriunde în cameră, purificatorul poate curăţa chiar şi aerul de sub canapea sau din şifonier, dacă lasăm uşile deschise.

    Produsele au filtrele HEPA, rezis­tente până la doi ani, dar dacă vor fi întreţinute conform manualului de utilizare a produsului, ele îşi vor menţine durata de funcţionare o perioadă mai îndelungată.

    Purificatorul KC-D40EUB are o capacitate a rezervorului de 2,5 litri, menţinând, astfel, umiditatea aerului în cameră între 55% şi 65%, procent recomandat pentru corpul uman. Purificatorul Sharp are o funcţie care concentrează fluxul Plasmacluster pe o zonă spot, putând fi împrospătate hainele, încălţămintea sport, dar şi covoarele sau lenjeria de pat.

    Unul dintre produsele Sharp de acest gen este purificatorul de aer cu Plasmacluster KC-G50EUH - una din variantele propuse de companie cu putere mare de purificare, recomandat pentru grădini­ţe, săli de clasă, birouri, dar şi pentru acasă.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional