Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

Reabilitarea sitului industrial Hunedoara, cea mai mare investiţie demarată de primărie

F.A. Investiţii /

Reabilitarea sitului industrial Hunedoara, cea mai mare investiţie demarată de primărie
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Primăria Hunedoara a alocat din bugetul propriu în acest an 73,57 milioane lei investiţiilor, cu 25% mai puţin în comparaţie cu anul precedent. Principalele direcţii pentru dezvoltare avute în vedere sunt: mediul şi apele, servicii şi dezvoltare publică, transport şi drumuri, locuinţele, ne-a declarat Viorel Arion, primarul Municipiului Hunedoara.

    Încep lucrările de reabilitare a sitului industrial Hunedoara

    În acest an va demara proiectul de reabilitare a sitului industrial Hunedoara şi pregătirea sa pentru noi activităţi. Investiţia se va ridică la valoare totală de 62,39 milioane lei. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional şi cofinanţat din fonduri de la bugetul local. Contribuţia Primăriei Hunedoara la proiect este de 200.000 lei.

    Investiţia prevede reabilitarea fostului sit industrial în suprafaţă de 20 ha din zona fostului combinat siderurgic.

    Licitaţia pentru execuţia lucrărilor a fost lansată la începutul lunii februarie 2013, dar a fost anulată luna următoare pentru abateri grave de la prevederile legislative.

    Serviciile de proiectare din cadrul proiectului sunt asigurate de compania Electrogrup.

    Investiţii importante în extinderea utilităţilor

    Proiectul de extindere a reţelei de alimentare cu apă şi canalizare va demara de asemenea în acest an. Valoarea totală a proiectului este de 59,46 milioane lei din care de la bugetul local pe 2013 a fost alocată suma de 6,94 milioane lei, diferenţa reprezentând fonduri nerambursabile. Proiectul cuprinde şi instalaţii de pompare şi reabilitare stradală. Pentru implementare a fost stabilită o perioadă de 48 de luni.

    De la bugetul local pe 2013 au fost alocate în total 7,27 milioane lei. pentru lucrări de reabilitări, extinderi, construcţii reţele apă şi canalizare.

    Lucrările de reabilitare a principalelor artere ale oraşului încep în acest an

    Lucrări de reabilitare şi modernizare se vor derula în 2013 pe străzile: Avram Iancu, Aurel Vlaicu, Carpaţi, Victoriei, b-dul Dacia, b-dul 1848, b-dul Libertăţii, b-dul Republicii, b-dul Traian. Este vorba despre un proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional în valoare de 3,95 milioane lei. Perioada stabilită pentru implementare este de 48 de luni.

    Din bugetul local al municipiului în acest an vor fi finanţate proiecte de infrastructură rutieră în valoare de 4 milioane lei.

    Proiecte sociale intră în implementare

    Două centre sociale vor fi amenajate în 2013. Crearea Centrului Social Multifuncţional pentru Persoane Vârstnice va presupune costuri de 3,56 milioane lei iar pentru Centrul Integrat de Servicii Educaţionale pentru Cei care au Părăsit Timpuriu Şcoala vor fi necesare 1,97 milioane lei.

    Ambele proiecte vor fi implementate într-o perioadă de un an şi beneficiază de finanţare din fonduri europene.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Proiecte

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Internaţional