Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Redresarea economica a Romaniei continua

A.D. Perspective /

Comisia Europeana anticipeaza o consolidare a redresarii economcie in Romania. Dupa nivelul ridicat al exporturilor din prima jumatate a anului, este prognozata o crestere a PIB-ului real de aproximativ 2 - 2,25% in intervalul 2013-2014, cu o contributie mai mare din partea investitiilor si a cererii interne in anul 2014.

De asemenea, autoritatile europene anticipeaza ca deficitul de cont curent sa continue sa se reduca pana la 2 - 2,5% din PIB, iar inflatia sa scada in continuare, intrand in intervalul tintit de Banca Nationala a Romaniei inainte de finalul anului 2013.

Echipele Fondului Monetar International (FMI), Comisiei Europene (CE) si Bancii Mondiale (BM) au efectuat o vizita la Bucuresti in perioada 17 - 31 iulie. Misiunea a ajuns la un acord cu autoritatile romane in legatura cu un nou program economic ce ar putea fi sustinut de un Acord Stand-By pe 24 de luni cu FMI (sub rezerva aprobarii de catre Consiliul de Conducere al FMI) si de o asistenta în cadrul facilitatii pentru Balanta de Plati din partea Uniunii Europene (sub rezerva aprobarii de care Comitetul Economic si Financiar al UE). Accesul la finantare propus s-ar situa in jurul valorii totale de 4 miliarde de euro, impartit in mod egal intre FMI şi CE. Autoritatile romane intentioneaza sa trateze aceste acorduri ca fiind de natura preventiva.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional