Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

RE/MAX: "Ploieşti, Piteşti şi Oradea, pieţele imobiliare locale care dau semne de creştere în următorii ani"

P.B. Piaţa Imobiliară /

Pieţele imobiliare din oraşe ca Ploieşti, Piteşti şi Oradea dau semne de creştere şi vor prinde avânt în următorii ani, potrivit datelor companiei de real-estate RE/MAX România.

"Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Braşov sau Timişoara sunt oraşe unde se demarează noi şi noi proiecte imobiliare, iar piaţa este în creştere constantă, mai ales în ultimii trei ani. Însă, există şi oraşe emergente din acest punct de vedere, care dau semne că în următorii ani se vor putea situa pe harta pieţelor de real-estate de interes din România", a declarat Răzvan Cuc, director regional RE/MAX România.

Potrivit sursei citate, următoarele oraşe în care se observă un potenţial de dezvoltare pe segmentul imobiliar sunt Ploieşti, Oradea, Piteşti, Arad, Sibiu şi Bacău, zone pentru care sunt estimate creşteri constante anuale de aproximativ 5% în următorii doi ani, atât în ceea ce priveşte numărul de tranzacţii, cât şi preţurile pentru locuinţe.

Specialiştii RE/MAX arată că tot mai mulţi dezvoltatori imobiliari sunt prezenţi în aceste oraşe, iar numărul de proiecte imobiliare rezidenţiale este într-o continuă ascensiune. Aceştia spun că, în oraşe precum Ploieşti, Piteşti şi Oradea, media de preţ per metrul pătrat variază între 700 şi 800 de euro, cele mai căutate tipuri de locuinţe fiind apartamentele de două şi trei camere, în timp ce pe segmentele comerciale şi de birouri este înregistrată o uşoară creştere a numărului de cereri.

"În contextul dezvoltării uşoare a pieţelor imobiliare mici, din oraşe precum cele enumerate, planurile RE/MAX România vizează, pe termen mediu, deschiderea a circa 20 de birouri în aceste zone mizând, mai degrabă, pe conversia agenţiilor deja existente în francize RE/MAX", a completat Răzvan Cuc.

Astfel, în următorii trei ani, compania vizează inaugurarea a câte trei birouri în Ploieşti, Oradea şi Brăila, şi câte două în Bacău, Piteşti, Arad, Sibiu, Tg. Mureş şi Baia Mare, urmând ca apoi să se îndrepte către oraşe cu mai puţin de 130.000 de locuitori. RE/MAX vizează, pe termen lung, atingerea unui număr de 110 francize în ţară până în 2023.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional