Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

RE/MAX România a intermediat 300 de tranzacţii imobiliare în 2015

Ioana Dogaru Piaţa Imobiliară /

Franciza de agenţii imobiliare RE/MAX România a intermediat anul trecut circa 300 de tranzacţii, în valoare totală de 19 milioane de euro, şi a încasat comisioane de aproximativ un milion de euro, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

"În 2015, cele 15 birouri din reţeaua RE/MAX România aflate în oraşele Cluj-Napoca, Arad, Oradea, Bistriţa, Braşov, Suceava, Bacău, Sibiu şi Bucureşti au intermediat circa 300 de tranzacţii. De departe, birourile din Cluj-Napoca, Bucureşti şi Braşov au fost cele care au avut cele mai multe intermedieri, acest lucru datorându-se atât potenţialului fiecărei din pieţe, dar şi faptului că birourile din aceste oraşe erau deschise de mai mult de un an şi aveau deja o tradiţie în zonă", a declarat într-un comunicat Răzvan Cuc, director regional RE/MAX România.

Aproximativ 80% din tranzacţii au fost vânzări, iar restul închirieri, a precizat sursa citată.

Raportat la tipul de proprietăţi tranzacţionate, 80% au fost pe segmentul rezidenţial, 15% pe segmentul office şi comerciale, iar 5% terenuri, se arată în comunicatul RE/MAX.

"În ceea ce priveşte proprietăţile rezidenţiale tranzacţionate de birourile RE/MAX, cea mai mare parte - 75% - au fost apartamente, iar restul de 15% case cu o valoare peste media pieţei", a spus Răzvan Cuc.

Cea mai mare tranzacţie, de peste un milion de euro, a fost achiziţia unui teren situat în zona Clujului de către un dezvoltator imobiliar, informează comunicatul.

RE/MAX a încheiat anul trecut cu un număr de 15 birouri, 101 agenţi şi comisioane de un milion de euro, mizând în 2016 pe o creştere la 24 de birouri, 165 de agenţi şi comisioane de 1,5 milioane euro, se mai arată în comunicat.

"În acest an ne vom concentra pe dezvoltarea reţelei de birouri din Bucureşti, însă nu excludem nici principalele oraşe din ţară precum Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa sau Timişoara", a mai spus Cuc.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional