Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Reşiţa: Reabilitarea drumurilor - prioritatea acestui an

I.D. Investiţii /

Reşiţa: Reabilitarea drumurilor - prioritatea acestui an
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Principala direcţie de dezvoltare prevăzută pentru 2012 de către Primăria Reşiţa este reabilitarea infrastructurii de drumuri. Municipalitatea va continua cele două proiecte de drumuri începute şi va demara trei noi proiecte în acest an.

    Domnul Mihai Stepănescu, primarul municipiului Reşiţa, ne-a precizat că cel mai mare procent din bugetul de investiţii pe acest an va fi alocat infrastructurii rutiere, valoarea proiectelor de drumuri ridicându-se la 33,57 milioane lei.

    Primaria va acorda atenţie şi proiectelor de reabilitare, modernizare, dezvoltare şi echipare a infrastructurii pentru servicii sociale, cât şi modernizării serviciului de termoficare. Pentru reabilitarea reţelelor şi punctelor termice a fost alocată suma de 7,44 milioane lei.

    Municipalitatea a alocat, de asemenea, 4,65 milioane lei pentru modernizarea şi construcţia de unităţi de învăţământ şi 1,69 milioane lei pentru construcţia şi consolidarea de locuinţe, proiect dezvoltat prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

    Bugetul de investiţii din acest an al Primăriei Reşiţa se ridică la 72,79 milioane lei, fiind mai mic cu 27% decât cel din 2011.

    Străzile din oraşul vechi intră în reabilitare

    Printre cele mai importante proiecte demarate în acest an se numără cel de reabilitare carosabil, amenajare locuri de parcare şi trotuare în zona oraşului vechi, în valoare de 12,2 milioane lei. Finanţarea este asigurată prin credit bancar intern.

    Totodată, pentru reabilitarea carosabilului, trotuarelor şi amenajarea de locuri de parcare şi piste de biciclete pe b-dul Republicii va fi investită suma de 6,49 milioane lei (finanţarea este asigurată, de asemenea, din credit bancar).

    Investiţii în îmbunătăţirea serviciilor sociale

    Două clădiri vor fi modernizate pentru înfiinţarea unor centre de zi. Investiţia în Centrul de Zi ABC se va ridica la 3,6 milioane lei. Proiectul beneficiază de finanţare prin credit bancar intern, fonduri europene, alocaţii bugetare. Realizarea centrului de servicii de asistenţă socială pentru persoane vârstnice va presupune o investiţie de 4,46 milioane lei, finanţarea fiind asigurată din credit bancar intern, fonduri europene, alocaţii bugetare.

    Primăria a reuşit să atragă fonduri de la bugetul de stat şi fonduri europene pentru o serie de proiecte. Printre acestea se numără: modernizarea Grădinii Zoologice, reabilitarea Parcului Copiilor, extinderea spaţiilor de studiu şi reabilitarea corpului de şcoală existent la Colegiul Economic al Banatului Montan.

    Structura bugetului pe anul 2012 al Primăriei Reşiţa este similară cu cea a anului 2011.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional