Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

ROFMACongrese naţionale şi internaţionale de Facility Management

F.A. Perspective /

Congrese naţionale şi internaţionale de Facility Management
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    La ediţia din acest an a congresului, cea mai prestigioasă conferinţă europeană de Facility Management, organizată de IFMA (International Facility Management Association) şi de EuroFM (Asociaţia Europeană pentru Managementul Facilităţilor) la Praga în perioada 22-24 mai, au participat peste 500 de profesionişti în Facility Management din toată lumea. Conferinţa, excelent organizată, a cuprins un simpozion, mese rotunde, dar şi o expoziţie specializată. În cadrul conferinţei, principalele teme au vizat sustenabilitatea, noi mijloace de lucru, externalizarea versus internalizarea serviciilor şi Facility Management în sectorul public. Studiile din cadrul simpozionul ştiinţific au vizat valoarea adăugată în Facility Management şi inovaţia în Facility Management, fiind susţinute în majoritate de reprezentanţi ai mediului academic din ţările nordice şi Olanda. La masa rotundă cu tema "Specificul şi dezvoltarea sectorului Facility Management în ţările din estul Europei", la care au participat şi membrii ROFMA, au fost dezbătute subiecte privind educaţia, standardizarea, cooperarea şi diferenţele culturale în Facility Management.

    ROFMA a propus realizarea unei platforme de dialog în acord cu obiectivele şi politicile EuroFM, menită să identifice punctele de interes comune şi să realizeze proiecte efective, utile sectorului de FM din ţările Europei de Est. Propunerea a fost acceptată, urmând a se stabili detaliile în cel mai scurt timp.

    În esenţă, concluziile generale desprinse atât din prezentări, cât şi din discuţiile cu participanţii, au fost legate de faptul că se pune un accent tot mai mare pe contribuţia Facility Management la "aducerea de valoare în business", dar şi că Facility Management reprezintă un element tot mai important în creşterea productivităţii la locul de muncă sau că faţă de partea tehnică a activităţii, latura relaţiilor interumane capătă o importanţă hotărâtoare în Facility Management.

    Congresul European de Facility Management (EFMC) din 2015 ar putea avea loc la Bucureşti

    Un obiectiv important al ROFMA l-a constituit evaluarea posibilităţii de organizare la Bucureşti a Congresului European de Facility Management (EFMC) în 2015, ca hub al zonei sud-est europene. Propunerea urmează a fi analizată împreună cu EuroFM. Deocamdată, următoarea ediţie a Conferinţei Europene de Facility Management va avea loc la Berlin.

    Marele premiu Parteners Across Borders, decernat la EFMC 2013, a fost câştigat de ARCHIBUS Solution Center, România

    În cadrul Congresului European de Facility Management, un eveniment deosebit pentru asociaţie l-a constituit decernarea Marelui premiu "Partners Across Borders" firmei Archibus Solution Center-Romania, membru fondator ROFMA. Tudor Triţă, preşedintele Asociaţiei şi totodată CEO Archibus SC Romania, ne-a spus:

    "Parteners Across Borders este un premiu prestigios deoarece competiţia şi-a propus să premieze proiectele transfrontaliere de referinţă în domeniul Facility Managementului. Am fost, astfel, recunoscuţi drept un pol regional de competenţă, suntem mândri de acest lucru şi intenţionăm să cultivăm această imagine, continuând trendul ascendent prin proiecte derulate ireproşabil. "

    ROFMA - Asociaţie parteneră a Conferinţei Naţionale de Facility Management

    Conferinţa, desfăşurată în zilele de 5-6 iunie anul curent, eveniment în care ROFMA a fost asociaţie parteneră, a fost organizată pe patru sesiuni în cadrul cărora a fost abordată o vastă tematică privind tendinţele recente în domeniul Facility Management global, implementarea şi dezvoltarea procedurilor şi a serviciilor integrate, încheindu-se cu o dezbatere pe subiectele prezentate. Este de remarcat prezenţa în cadrul Conferinţei a unor reputaţi experţi şi universitari internaţionali, în calitate de keynote speakers, precum Ron van der Weerd, preşedinte al EuroFM şi decanul şcolii de FM al Universităţii din Groningen, Olanda, Aad Otto, director la Academia de Facility Management a Universităţii din Haga, Alexander Redlein, profesor universitar la Universitatea Tehnologică din Viena şi Svein Bjorberg, R&D manager şi profesor în Oslo, Norvegia. Alături de cei de mai sus, manageri şi experţi de domeniul Facility Management români au avut prezentări deosebit de interesante în care au expus aspecte de actualitate şi tendinţe în domeniul Facility Management local şi european.

    În continuarea conferinţei, pe 6 iunie, s-au derulat două seminarii. În primul, "IWMS - Valoarea adăugată pentru departamentele de Facility Management şi furnizorii de servicii", au fost evidenţiate aportul de valoare adăugată a Sistemului Integrat de Management al Spaţiului de Lucru, oportunitatea acestuia, beneficiile şi evaluarea performanţei sistemului. În cel de-al doilea, intitulat "Analiza satisfacţiei clienţilor, evaluarea performanţei prestatorilor de FM", s-au prezentat structurat elementele ce determină satisfacţia clienţilor şi ce soluţii pot adopta prestatorii de servicii de Facility Management pentru a satisface aceste exigenţe, precum şi criteriile esenţiale ce pot configura indicatorii cheie de performanţă pe principalele activităţi de Facility Management.

    - ROFMA a participat la Congresul European de Facility Management (EFMC), ediţia 2013.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional