Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Romania doreste sa atraga noi investitori germani si austrieci

I.D. Perspective /

Investitorii germani si austrieci sunt interesati de proiectele de infrastructura prioritare ale Guvernului Romaniei si ale Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine.

In cadrul "Forumului Investitorilor Germani si Austrieci" ce a avut loc in 30 septembrie, reprezentantii companiilor germane si austriece au dorit sa afle mai multe despre strategia de atragere a investitorilor straini in Romania. In acest sens modificarea legi a parteneriatului public-privat ar putea avea un impact semnificativ. Noua lege a Parteneriatului Public Privat urmeaza sa fie supusa votului Parlamentului.

Dan-Coman Sova, ministrul delegat pentru proiecte de infrastructura de interes national si investitii straine, a precizat:

"Relatiile cu Austria si Germania sunt printre cele mai complexe si mai dezvoltate relatii pe care Romania le are cu statele membre ale Uniunii Europene. Sunt relatii excelente, bazate pe cooperare europeana si schimburi economice substantiale. Sunt foarte multe exemple relevante in acest sens. Ma refer la impactul investitiilor austriece in domeniul petrolier si bancar, la impactul investitiilor germane in domeniul auto."

In domeniul proiectelor de infrastructura rutiera, compania austriaca Strabag SE, unul dintre concernele de constructii de top din Europa, este prezent pe piata romaneasca.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional