Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Romania, scadere a productiei din constructii in luna august

I.D. Perspective /

Romania a inregistrat o scadere a productiei din constructii de 1,1% in luna august fata de luna anterioada, dupa ce in luna iulie realizase o crestere a productiei de 9,5%, potrivit datelor publicate de Eurostat.

In trimestrul II 2013 productia din constructii a fost cu 0,2% mai mare fata de productia inregistrata in trimestrul anterior.

Fata de luna august a anului precedent in luna august a acestui an s-a inregistrat o crestere a productiei de 8,9%. In semestrul II 2013 productia din constructii a scazut cu 6,6% fata de acelasi interval al anului anterior.

Productia din constructii, ajustata sezonier, a crescut cu 0,4% in Uniunea Europeana si cu 0,5% in Zona Euro in luna august 2013 in comparatie cu luna anterioara.

In luna iulie s-a inregistrat o crestere a productiei din constructii cu 1,3%, respectiv 0,7%.

In luna august a acestui an in comparatie cu luna august a anului anterior productia din constructii a scazut cu 2,5% in Uniunea Europeana si cu 4,7% in Zona Euro.

Dintre tarile membre care au furnizat date catre Eurostat pentru august 2013 fata de luna precedenta, productia din constructii a crescut in sapte state si a scazut in opt. Cele mai mari cresteri au fost inregistrate in Portugalia (10,8%), Suedia (4,8%), Ungaria (4%) si Italia (3,4%). In schimb cele mai mari scaderi s-au resimtit in Republica Ceha (-3,6%), Slovenia (-2,8%), Germania (-1,9%) si Polonia (-1,6%).

Comparativ cu aceeasi luna a anului 2012 productia din constructii a scazut in noua state si a crescut in sase. Cele mai mari scaderi s-au inregistrat in Portugalia (-12,8%), Italia (-10,6%), Bulgaria (-9,5%) si Polonia (-8,9%). In schimb cele mai mari cresteri s-au inregistrat in Ungaria (14,6%), Romania (8,9%), Spania (7%) si Suedia (5%).

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional