Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Romania spera sa atraga investitori chinezi pentru proiecte majore

I.D. Perspective /

Romania poate si trebuie sa devina una dintre destinatiile preferate de afaceri in mod special pentru partenerii chinezi, a precizat Dan - Coman Sova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine, in cadrul sesiunii plenare a Forumului economic si comercial China-Europa Centrala si de Est:

"Infrastructura constituie in continuare unul dintre domeniile pe care noi le tratam cu maxima prioritate. Dorim o accelerare a marilor proiecte din acest domeniu, inclusiv prin fructificarea potenţialului constituit de parteneriatele public-private. Politica noastra este aceea de a ne concentra pe proiecte care aduc cea mai mare valoare adaugata din punct de vedere socio-economic si pe modalitaţi cat mai eficiente din punct de vedere financiar de a aduce infrastructura Romaniei la standarde competitive.

Romania a demarat procedurile pentru realizarea de obiective majore de investitii strategice in domenii cheie precum: energia si agricultura. Amintesc doar de noile reactoare de la centrala nucleara de la Cernavoda sau de hidrocentrala de la Tarnita-Lapustesti, pentru care deja companii importante din China si-au manifestat interesul. Iar daca vorbim de proiecte energetice, dati-mi voie sa felicit China Huadian Engineering pentru angajamentul de investitii de aproape un miliard de euro asumat pentru realizarea unui grup energetic de 500 Mwh la Rovinari.

In ceea ce priveste agricultura, pentru a da doar un exemplu, Guvernul doreste sa relanseze proiectul Canalul Siret - Baragan, care va deveni cel mai important proiect de infrastructura in agricultura al Romaniei din ultimii 20 de ani cu o investitie estimata la 3,5 miliarde de euro, daca tinem cont de evaluarea facuta in urma cu 10 ani. Studiul de fezabilitate cu noile valori ale acestei investitii este in acest moment in elaborare."

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional