Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Sală de sport multifuncţională pentru persoanele cu dizabilităţi, construită de CJ Buzău

Ana Felea Investiţii /

Sală de sport multifuncţională pentru persoanele cu dizabilităţi, construită de CJ Buzău
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Singura sală multifuncţională cu gradene şi funcţiuni conexe pentru persoanele cu dizabilităţi din România urmează să fie finalizată în această lună, la Buzău. Investiţia se ridică la aproape 17 milioane de lei, iar banii provin de la Compania Naţională de Investiţii şi de la Consiliul Judeţean Buzău.

    "Valoarea totală a investiţiei este de 16,790,150.29 lei cu TVA, din care C+M - 12,290,618.19 lei. Contribuţia UAT Judeţul Buzău este de 606,361.30 lei cu TVA, din care C+M - 314,103.62 lei. Contribuţia Companiei Naţionale de Investiţii este de 16,183,788.99 lei cu TVA, din care C+M - 11,976,514.57 lei", au anunţat reprezentanţii Consiliului Judeţean Buzău.

    Obiectivul a fost construit pe strada Horticolei, în vecinătatea Liceului pentru Deficienţe de Vedere din municipiul Buzău, iar stadiul lucrărilor este, la începutul lunii februarie, de 75%. Termenul de finalizare este luna martie, astfel că lucrările sunt în toi.

    "Se lucrează în această perioadă la amenajarea terenului (curte engleză, alei pietonale şi carosabile, parcări), iar dacă temperaturile nu vor permite executarea anumitor tipuri de lucrări, termenul de execuţie va fi prelungit. Aceasta va fi unică în ţară prin dotarile de care va beneficia şi va deservi Buzăul, dar şi judeţele limitrofe. Pentru persoanele cu dizabilităţi, şi în special pentru cei cu deficiente de vedere, nevoia de integrare, de a avea şanse egale la o educaţie fizică, spirituală şi competiţională este cu atât mai mare", a declarat Petre Emanoil Neagu, preşedintele Consiliul Judeţean Buzău.

    Potrivit proiectului, Consiliul Judetean Buzău se obligă ca, după finalizarea investiţiei şi preluarea acesteia (inclusiv cu teren aferent), să mentină destinaţia obiectivului şi întreţinerea acestuia pe o perioadă de minimum 15 ani.

    "În aceste condiţii, sala multifunc­ţională va fi rezolvată în soluţia monobloc, având regim de înălţime Parter - pentru zona de teren de joc şi gradene spectatori -, respectiv regim de înălţime Subsol+Parter+Etaj pentru zona administrativ-gospodarească. Structura de rezistenţă a noii construcţii va fi realizată din confecţii metalice (stâlpi, rigle, tiranţi, contravantuiri), pentru zona principală reprezentată de terenul de joc propriu-zis, respectiv din beton armat şi zidărie din cărămidă, la subsolul şi parterul anexei şi structură metalică Ia etajul acesteia", se arată în proiectul aprobat de Consiliul Judeţean Buzău.

    Este vorba despre o sală de sport cu gradene pentru spectatori, având o capacitate maximă de 145 de persoane.

    "Proiectul are caracter prioritar şi de urgenţă pe baza următoarelor considerente: în momentul de faţă, la Liceul pentru Deficienţe de Vedere Buzău, sunt înscrişi în toate ciclurile de învăţământ preuniversitar - gradiniţă, gimnaziu şi liceu - un număr de peste 160 de elevi. Deşi este una dintre cele mai mari instituţii de învăţământ special din ţară, aceasta nu beneficiază de facilităţile unei săli de sport dotate şi utilate corespunzător în scopul practicării activităţilor sportive şi complementare acestora, atât la nivel de activitate şcolară, cât şi la nivel de activitate competiţională", se arată în proiectul Consiliului Judeţean.

    Liceul special pentru Deficienţe de vedere Buzău, înfiinţat în anul 1936, deserveşte judeţele din sudul şi sud-estul ţării.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional