Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

ŞANTIERBlocuri de apartamente: Au început lucrările la "Gama Residence" 3 din Popeşti Leordeni

F.A. Investiţii /

Nicolae Niţu, administratorul societăţii "Gama Invest"

Nicolae Niţu, administratorul societăţii "Gama Invest"

La jumătatea lunii iulie au demarat lucrările la prima etapă a unui nou ansamblu de locuinţe situat în Popeşti Leordeni, pe şoseaua Olteniţei, la circa 50 de metri de intrarea în Bucureşti.

Cel care a avut curajul unui asemenea demers pe o piaţa imobiliară plină de oferte este Nicolae Niţu, administratorul societăţii "Gama Invest".

Dealtfel, domnul Niţu nu este la prima sa experienţă de acest gen pentru că a mai construit, ca dezvoltator, imobilele Gama Residence 1 şi Gama Residence 2, cel început în iulie fiind Gama Residence 3.

Ambele imobile finalizate până acum se află în Popeşti Leordeni, dealtfel localitatea de baştină a domnului Niţu. Apartamentele din Gama Residence 1 sunt vândute în totalitate, iar cele din Gama Residence 2 (finalizat la 15 august) sunt vândute în proporţie de 80%.

Proiectul "Gama Residence 3" este cel mai ambiţios pentru că are în vedere realizarea a opt blocuri pe un teren cu o suprafaţă de 7.000 mp. Blocurile vor avea regimul de înălţime de 5 - 8 etaje, cu circa 500 de apartamente, parcări subterane, spaţii comerciale, chiar şi o grădiniţă.

Construcţia este prevăzută să se realizeze în patru etape, cu câte două blocuri pe etapă: primele vor fi parter + 5 etaje, următoarele două parter + 6 etaje şi ultimele, cele dinspre şoseaua Olteniţei, parter + 8 etaje. Prima etapă care a demarat în iulie 2011 va fi finalizată la sfârşitul acestui an.

Din experienţa primelor imobile, domnul Niţu a învăţat că cerere este în special pentru spaţii mai reduse de locuit. În plus, beneficiarii erau interesaţi să se încadreze în plafonul de 60.000 euro prevăzut în Programul Prima Casă.

Ca urmare, locuinţele din "Gama Residence 3" vor fi garsoniere şi apartamente cu două camere, cu suprafeţe între 30 şi 65 mp. "Asta se caută !, suprafeţele cele mai mici. Dacă faci apartamente mari rişti să stai cu ele nevândute", spune domnul Niţu.

Derularea proiectului este condiţionată de vânzările realizate în prima etapă pentru că băncile nu mai sunt dispuse să finanţeze, iar dezvoltatorul îşi asumă riscul şi se finanţează din surse proprii. "Rezultatele sigur vor fi pozitive", se arată încrezător domnul Niţu. Domnia sa se bazează pe vânzările unităţilor de locuit cu suprafeţe mici din cele două imobile construite tot în Popeşti Leordeni. În plus, consideră domnul Niţu, noul ansamblu are un amplasament foarte bun, la numai 50 de metri de intrarea în Bucureşti sau 8 km de Kilometrul 0 şi va avea finisaje de calitate.

Ca şi la celelalte imobile, domnul Niţu se bazează pe faptul că produsul său este atractiv pentru bucureştenii care lucrează în partea de sud a Capitalei. Aceasta în ciuda preţului de vânzare estimat acum la 1.200 euro/mp util pentru viitoarele locuinţe (parcare inclusă), dar care permite încadrarea în plafonul din Prima Casă.

Toate proiectele Gama Invest au fost realizate cu antreprenor firma Deluca.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional