Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Scadere de peste 4% a investitiilor in economia nationala

I.D. Perspective /

Investitiile realizate in economia nationala au scazut cu 4,2% in trimestrul II 2013 pana la 15,6 miliarde lei.

De asemenea in semestrul I s-a inregistrat o scadere de 2,3%, investitiile pentru aceasta perioada fiind de 27,93 miliarde lei, anunta Institutul National de Statistica.

Scadere cu aproape 20% a lucrarilor de constructii noi in trimestrul II 2013 fata de trimestrul II 2012

Pe elemente de structura lucrarile de constructii noi au scazut cu 18,6% in trimestrul II al acestui an. Valoarea acestora a fost de 7,16 miliarde lei.

In schimb la utilaje (inclusiv mijloace de transport) s-au inregistrat cresteri de 14,9%. Valoarea investitiilor pe acest segment fiind de 7,15 miliarde lei.

Comparativ cu trimestrul II 2012, in trimestrul II 2013 se constata o crestere a ponderii utilajelor (inclusiv mijloace de transport) in total investitii nete cu 8,5 puncte procentuale. Ponderea investitiilor nete in lucrari de constructii noi a scazut cu 9,7 puncte procentuale.

Ponderea utilajelor a crescut cu peste 8% in semestrul I 2013 fata de semestrul I 2012

Investitiile concretizate in lucrari de constructii noi, in semestrul I 2013, au insumat 12,03 miliarde lei, reprezentand 43,1% din total. In semestrul I 2012 investitiile in lucrari de constructii noi reprezentau 52% din total.

Investitiile in utilaje si mijloace de transport au insumat 13,50 miliarde lei, reprezentand 48,3% din total, fata de 40,2% in semestrul I 2012.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional