Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Scheme de instruire inovative pentru renovarea clădirilor la nivel nZEB

D.I. Piaţa Imobiliară /

Scheme de instruire inovative pentru renovarea clădirilor la nivel nZEB

Marţi, 11 iunie 2019, la sediul INCD URBAN-INCERC Bucureşti (Şos. Pantelimon, nr. 266, sector 2), va avea loc Conferinţa Finală Naţională a Proiectului Fit-to-NZEB: Scheme de instruire inovative pentru renovarea clădirilor la nivel nZEB - nearly Zero Energy Buildings = clădiri cu consum de energie aproape egal cu zero (http://www.fit-to-nzeb.com/). Evenimentul este organizat în intervalul orar 09:00-16:00 în contextul EU Sustainable Energy Week - EUSEW 2019 (https://www.eusew.eu/ ).

Cu o durată de 24 de luni (15 iunie 2017 - 15 iunie 2019), proiectul Fit-to-NZEB este finanţat prin Programul Uniunii Europene pentru cercetare şi inovare Orizont 2020 şi are ca scop creşterea competenţelor şi aptitudinilor profesioniştilor din domeniul construcţiilor prin programe de formare profesională care vor contribui la calitatea lucrărilor de renovare energetică a clădirilor.

Fit-to-NZEB este implementat în România de către: Clusterul pentru promovarea clădirilor cu consum de energie aproape egal cu zero (nZEB) în România - pRO-nZEB (https://www.pro-nzeb.ro/), INCD URBAN-INCERC (https://www.incd.ro/) şi Colegiul Tehnic de Arhitectură şi Lucrări Publice "I.N. Socolescu" din Bucureşti(http://www.colegiulionsocolescu.ro/).

În cadrul conferinţei vor fi prezentate rezultatele obţinute în proiectul Fit-to-NZEB, vor fi discutate nevoile, cerinţele, barierele şi viziunea în realizarea clădirilor cu consum de energie aproape egal cu zero (nZEB) şi modalităţi de parteneriat viitoare. În acelaşi context va fi organizată o vizită ghidată a spaţiului de practică Building Knowledge Hub România - Centrul de training şi consultanţă în nZEB, dotat cu tehnologii şi soluţii inovatoare în domeniu.

Au fost invitaţi şi sunt aşteptaţi să participe la eveniment: reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale şi locale, arhitecţi şi proiectanţi, auditori energetici, firme de construcţii, producători şi furnizori de materiale şi sisteme pentru construcţii, reprezentanţi ai învăţământului profesional şi tehnic, universităţi şi institute de cercetare, asociaţii de proprietari dar şi alte persoane interesate de implemetarea clădirilor cu consum de energie aproape egal cu zero în România.

Pentru informaţii suplimentare şi înregistrare contactaţi: nzeb@bdgroup.ro

Acest proiect a primit finanţare din partea Programului Uniunii Europene pentru cercetare şi inovare Orizont 2020 în temeiul acordului de grant nr. 754059.

Întreaga responsabilitate pentru conţinutul acestui material revine autorilor. Acesta nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia Uniunii Europene. Nici EASME şi nici Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru orice utilizare care poate fi făcută din informaţiile conţinute în acest material.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional