Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Se cumpără apartamentele de două şi trei camere, chiar dacă preţurile sunt pe creştere

Piaţa Imobiliară /

Piaţa imobiliară din România îşi continuă dinamica ce a marcat începutul anului 2016, iar la mare căutare sunt locuinţele cu două şi respectiv trei camere.

"Comparativ cu toamna anului 2015, în 2016 am înregistrat o creştere a vânzărilor, iar cele mai multe cereri vin pentru apartamentele de două şi trei camere. Nivelul vânzărilor de până acum este satisfăcător pentru noi, în condiţiile în care jumătate din ansamblu ISG Residence II este vândut. ISG Residence II este un proiect exclusivist, din zona Filaret, ideal pentru cei ce îşi doresc o viaţă liniştită într-o zonă apropiată de freamătul Capitalei. Zona centrală în care se află ansamblul, lângă Parcul Carol, oferă acces rapid către toate zonele de interes ale Capitalei. Până în prezent s-au construit două blocuri de locuinţe şi se preconizează finalizarea întregului ansamblu rezidenţial până în primăvara anului 2018. ISG RESIDENCE II vine în întâmpinarea clienţilor cu apartamente spaţioase şi decomandate, spaţii comerciale, o grădiniţă privată şi nu în ulimul rând cu diverse oferte lunare", declară Lidia Baboi, Sales Manager al Imobiliare Solutions Group.

Din moment ce numărul autorizaţiilor de construcţii eliberate pentru clădiri rezidenţiale este în creştere, concurenţa pe acest segment imobiliar este din ce în ce mai mare. Spre exemplu, în luna septembrie 2016, sau eliberat 4.061 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în creştere cu 2,3% faţă de luna august 2016 şi cu 15,9% faţă de luna septembrie 2015, se arată în comunicatul de presă publicat de Institutul Naţional de Statistică INS.

Această concurenţă aflată în creştere dintre dezvoltatorii de locuinţe nu reuşeşte să coboare preţul pe metru pătrat, deoarece în România oferta de locuinţe noi este în continuare mai mică decât cererea.

Totuşi, de două ori pe an, primăvara şi toamna, în cadrul evenimentului reprezentativ al pieţei imobiliare din România: Târgul Naţional Imobiliar TNI, vizitatorii au ocazia de a profita de ofertele speciale concepute de companiile prezente în cadrul expoziţiei.

La cea mai recentă ediţie TNI de la finalul lunii septembrie, clienţii au beneficiat de reduceri chiar şi de 5.000 de euro la apartamentele contractate pe durata târgului, vouchere de mobilier, locuri de parcare oferite gratuit şi chiar câte o maşina CADOU pentru rezervarea unei locuinţe dintr-un anumit ansamblu din centrul Bucureştiului.

Conform indicelui Imobiliare.ro, preţul apartamentelor noi de două camere în luna octombrie 2016 a crescut cu 4% faţă de aceeaşi perioadă a anului precendent, atingând nivelul de 1.185 EURO/mp, iar preţul apartamentelor noi cu trei camere a înregistrat o creştere de 3.5%, situându-se la nivelul de 1.267 EURO/mp. Imobiliare.RO este portalul cu cele mai multe anunţuri imobiliare din Bucureşti şi susţine Târgul Naţional Imobiliar în calitate de partener media al evenimentelor TNI din 2017.

Evenimentele imobiliare ale anului viitor vor avea loc în perioadele 19-21 mai şi respectiv 29 septembrie- 1 octombrie 2017, la Palatul Parlamentului- Sala UNIREA, iar spaţiul expoziţional este deja ocupat în proporţie de peste 20%.

Alege din timp stand la TNI şi beneficiează de mediatizare permanentă până la sfârşitul anului 2017!

Cere chiar ACUM o ofertă personalizată!

TNI website: http://www.targulnationalimobiliar.ro

TNI in imagini Youtube: https://www.youtube.com/channel/

TNI pagina de Facebook: https://www.facebook.com/TargulNationalImobiliarTNI/

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional