Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

"Se simte o nevoie de educare a pieţei de mobilă, în România"

Amenajări /

"Se simte o nevoie de educare a pieţei de mobilă, în România"
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Interviu cu doamna Cătălina Constantin, director de vânzări la Grandeaur

    Grandeaur este un producător de mobilă din Târgu Ocna care îşi vinde de 12 ani produsele în Franţa. În prezent, testează şi piaţa noastră, deschizându-şi primul showroom de la noi, în Bucureşti. Despre cererile clienţilor francezi, dar şi despre produsele de mobilier pe care le realizează, ne-a vorbit doamna Cătălina Constantin, director de vânzări în cadrul companiei.

    Reporter: Fabricaţi mobilă în ţara noastră de peste zece ani, dar vindeţi exclusiv în Franţa. De ce în Franţa şi de ce nu şi în România?

    Cătălina Constantin: În Franţa merge foarte bine acest segment, avem vânzări constante, însă în România se simte o nevoie de educare a pieţei de mobilă. Mobila pe care o fabricăm noi este foarte rezistentă, putând fi lăsată moştenire. Finisajele au o anumită calitate, iar lemnul este stejar de clasa A.

    Reporter: Aveţi distribuitori în Franţa?

    Cătălina Constantin: Avem şi câţiva reprezentanţi de vânzări francezi, dar distribuim exclusiv către reţelele de magazine, nu lucrăm cu clienţii finali.

    Reporter: Cum au evoluat vânzările în timpul crizei?

    Cătălina Constantin: În 2010 s-a resimţit criza, însă ulterior piaţa s-a stabilizat. A mai scăzut numărul clienţilor, dar cifra de vânzări s-a menţinut.

    Reporter: Ce strategie abordaţi pentru a rămâne în piaţă?

    Cătălina Constantin: Strategia este să ne adaptăm cerinţelor, iar în ultimii trei ani solicitările de mobilă merg pe linia modernă. Cele mai multe piese sunt lucrate în stilul provensal. Cu toate acestea, avem şi piese din colecţiile mai vechi, care sunt sculptate, antichizate.

    Reporter: Ce cifră de afaceri aţi realizat anul trecut?

    Cătălina Constantin: În 2013, vânzările au scăzut uşor, cifrându-se la 7-8 milioane de euro. Anul acesta, până în martie, am observat o tendinţă de creştere.

    Reporter: Ce tendinţe se deosebesc în domeniul mobilei, în prezent?

    Cătălina Constantin: Până acum au fost foarte bine vândute nuanţele de gri şi culoarea lichen, care este tot un fel de gri.

    Reporter: Câţi angajaţi are fabrica dumneavoastră?

    Cătălina Constantin: Lucrăm cu 280 de muncitori şi producem orice tip de mobilă din lemn masiv. În acest moment lucrăm la capacitate maximă, fabrica fiind destul de tehnologizată. În prezent, avem pe stoc câteva mii de metri cubi de stejar.

    Reporter: Intenţionaţi să vă extindeţi şi pe piaţa noastră?

    Cătălina Constantin: Anul acesta am deschis primul showroom din România, în Bucureşti, şi aşteptăm să vedem ce se întâmplă. Deocamdată lumea vine, se uită, spune că produsele sunt frumoase şi cam atât. Pentru magazinul din capitală colaborăm cu o fabrică din Suceava, care produce mobilă dintr-un lemn impregnat.

    Reporter: Ce preţuri au obiectele de mobilier produse de Grandeaur?

    Cătălina Constantin: Spre exemplu, un dormitor alcătuit dintr-un pat şi două noptiere poate avea un preţ de minim 3.000 de lei. Dacă mobilierul pentru dormitor este alcătuit din mai multe piese şi este foarte lucrat, cu sculpturi etc., preţul acestuia poate ajunge şi la 10.000 de euro.

    Pentru un living generos, cu o bibliotecă lucrată în stil clasic, cu scară şi modele interesante, clientul poate plăti în jur de 9.000 de lei. Preţul unei comode începe de la 1.500 de lei, iar o oglindă generoasă, de 3 metri pe 1,5 metri, costă 1.200 de lei.

    Reporter: Ce perioadă de viaţă are mobila pe care o produceţi?

    Cătălina Constantin: Garanţia internaţională pentru stejar este de 25 de ani, dar, ca durată de viaţă, o piesă dintr-un lemn foarte bine lucrat, cu finisajele pe care le facem noi, are o durată de viaţă de 50 de ani. Materia primă este procurată din România. Stejarii pe care îi achiziţionăm sunt stejari care asigură aerisirea şi curăţarea pădurii. Primul pas în procesul de uscare este să ţinem lemnul foarte mult afară, după care îl uscăm noi, fapt pentru care mobila are o durată mare de viaţă. De asemenea, pentru lăcuire şi chit, folosim soluţii care nu sunt toxice.

    Reporter: În prezent, aveţi vreo comandă în ţară noastră?

    Cătălina Constantin: Este în lucru un hotel de cinci stele în Delta Dunării, unde e nevoie de lemn tratat. Tot lemnul necesar pentru exterior şi toată mobila din camere vor fi livrate de noi.

    Reporter: Cum vă promovaţi pe piaţa externă?

    Cătălina Constantin: Mergem la târgurile internaţionale, cum ar fi cel de la Paris. Ne facem promovarea singuri, fără niciun ajutor guvernamental.

    Reporter: Mulţumesc!

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional