Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

Sectorul 3 BucureştiAproape 40% din bugetul Primăriei sectorului 3 este alocat investiţiilor

F.A. Investiţii /

Liviu Negoiţă, primarul sectorului 3

Liviu Negoiţă, primarul sectorului 3

Pentru străzi, a fost alocată suma de circa 116 milioane de lei

Bugetul total al Primăriei sectorului 3 este, în acest an, de 898 milioane lei, iar un procent de 38,55% din această sumă este destinat investiţiilor în extinderea reţelei de apă şi canalizare, modernizarea sistemului rutier, extinderea imobilelor unităţilor de învăţământ, amenajarea domeniului public şi înfrumuseţarea parcurilor.

Potrivit declaraţiilor primarului Liviu Negoiţă, 84,5 milioane lei reprezintă alocaţiile pentru investiţii din învăţământ, respectiv construcţia a opt grădiniţe. Pentru programul de reabilitare termică, au fost repartizate 64,6 milioane, iar pentru lucrări la străzi - 44,6 milioane lei.

Primăria va cheltui 35,14 milioane lei pentru modernizarea şi sistematizarea parcurilor, 20,47 milioane lei pentru instalarea de lăzi de stocare şi elemente decorative şi 19,26 milioane lei pentru amenajarea de parcări supraterane, Lucrările la reţeaua de canalizare beneficiază, în acest an, de o sumă de 16,4 milioane lei, iar cele la reţeaua de apă de 8,93 milioane lei. Primăria va mai cheltui, pentru alte obiective (proiecte, dotări, consultanţă) suma de 24,38 milioane lei.

Primarul Negoiţă a subliniat: "Avem în planul de investiţii pe anul 2010 realizarea unei Şcoli de Muzică, extinderea Liceului Dante Alighieri, precum şi finalizarea altor noi grădiniţe. Continuăm proiectele de amenajare a domeniului public şi vom construi trei parcări supraterane. Este un buget orientat spre investiţii în infrastructura rutieră, educaţională şi socială".

Conform datelor furnizate de primărie, modernizarea sistemului rutier include 11 obiective noi, printre care arterele Malva, Lunca Mieilor, Malul cu Flori, Gura Făgetului, Gura Crivăţului, Gura Siriului şi strada Mărului. Programul de reperaţii sistem rutier este, însă, mult mai amplu, incluzând 56 de obiective. Printre străzile prinse în program se numără Brăiliţa, Eftimie Murgu, Patriei, Moise Nicoară, Pătraşcu Vodă, Rândunelelor, Murgeni, Fildeşului, Chilioara, Eretelui, Lăzăreni, Oriav, Peleş, Rodnei, Şoimari şi Tufănica.

În acest an, vor continua lucrările la reţeaua de canalizare pe străzile Gura Făgetului, Gura Siriului, Gura Crivăţului şi Poştaşului. De asemenea, vor fi începute 20 de lucrări noi pe artere printre care se numără Lunca Sătească, Lunca Ilvei, Lunca Prutului, Lunca Târnavei, Gura Arieşului, Gura Caliţei, Gura Merilor, Malu cu Flori, Lunca Cetăţii şi Malva.

Exinderea reţelelor de alimentare cu apă va continua pe străzile Malva, Lunca Mieilor, Mărului, Malul cu Flori, Gura Făgetului, Gura Crivăţului, Gura Siriului, Poştaşului şi Lunca Cetăţii. Printre cele 12 obiective noi la acest capitol sunt şi străzile Gura Arieşului, Gura Caliţei, Gura Putnei, Gura Badicului, Gura Gârliţei, Lunca Ozunului, Lunca Bisericii, Lunca Priporului şi Lunca Ilvei.

ŞTIRI

Consiliul Judeţean Prahova

- Finanţare de 6 milioane euro pentru Centrul multifuncţional de afaceri

Până la finele lunii iulie 2012 va fi construit şi dotat un centru multifuncţional de afaceri în Ploieşti, lângă Parcul Industrial. Data este ferm stabilită iar dacă nu este respectată va fi pierdută finanţarea.

Acest proiect este finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR), Axa Prioritara 1 - "Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor - Poli urbani de creştere", domeniul major de intervenţie "Planuri integrate de dezvoltare urbană", sub-domeniul "Poli de creştere".

Aplicant în cadrul proiectului este Consiliul Judeţean Prahova, care va asigura o cofinanţare de 50% din valoarea eligibilă a proiectului, investiţia preconizată fiind de 6 milioane euro.

Centrul multifuncţional de Afaceri "Lumina Verde" va avea o suprafaţă de 8000 - 9000 mp şi va cuprinde un centru expoziţional, săli de conferinţe, spaţii pentru desfăşurarea de către întreprinderile mici şi mijlocii şi micii întreprinzători a activităţilor economice - în special servicii, spaţii în care vor fi dezvoltate servicii specifice de consultanţă, informare şi promovare şi care se vor adresa firmelor, ne-a transmis doamna Alexandra Petre, director al Direcţiei Promovare din cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova.

Dealtfel, C.C. I. Prahova, în colaborare cu Consiliul Judeţean Prahova au organizat în luna martie, o întâlnire de lucru cu reprezentanţii comunităţii de afaceri a judeţului, având ca temă întocmirea şi promovarea acestui proiect.

Pentru o bună şi riguroasă pregătire a acestui proiect a fost organizată întâlnirea între reprezentanţii mediului de afaceri, reprezentanţii Direcţiei de Integrare Europeană a Consiliului Judeţean Prahova şi ai Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova prin care s-a urmărit să se identifice elemente utile, care să stea la baza proiectării eficiente, moderne şi adaptate nevoilor reale ale mediului de afaceri prahovean, a Centrului Multifuncţional de afaceri "Lumina Verde".

Oradea

- Au început lucrările în Parcul Industrial Eurobusiness

Compania coreeană Shinheung Electronics va investi anul acesta 20 de milioane euro pentru producerea de componente electronice la Oradea. La începutul lunii martie, aceasta a demarat lucrările de construcţie în parc a unei hale de 30.000 mp. "Compania s-a angajat să le încheie în luna iunie, iar din iulie să înceapă producţia", a declarat domnul Ilie Bolojan primarul Municipiului Oradea.

Municipalitatea a introdus reţeaua de apă şi electricitate, pentru a asigura inves-titorilor din parc condiţiile pentru organizarea de şantiere. De asemenea, în luna aprilie va fi realizat un sens giratoriu în vederea accesului în perimetrul Parcului Industrial.

Pentru parcul industrial Eurobusiness din Oradea sunt semnate 11 contracte, altele 5 fiind în curs de semnare în luna martie. Terenul atribuit este de 21 de hectare. Valoare totală a investiţiei se ridică la 22 milioane euro. Investitori străini în parc sunt firmele Shinheung, Decoletaje & Conjuntos, Auxim, Microrom.

Râmnicu Vâlcea

- Investiţii la Colegiul Naţional Alexandru Lahovary de 17 milioane lei

Proiectul "Reabilitare şi modernizare clădire Colegiu Naţional Alexandru Lahovari"din Râmnicu Vâlcea a trecut de toate cele trei etape de evaluare (evaluarea administrativă şi a eligibilităţii, evaluarea tehnică şi financiară şi evaluarea proiectului tehnic), iar contractul de finanţare a fost semnat la 12 martie 2010. Valoarea investiţiei se ridică la 17 milioane lei.

Lucrările de modernizare ale sediului uneia din cele mai prestigioase unităţi de învăţământ din municipiul Râmnicu Vâlcea constau în reabilitarea corpului A, acest corp fiind cel mai afectat de ultimele cutremure resimţite la nivelul oraşului, tot acest corp fiind şi cel mai puţin reabilitat din întregul imobil. Lucrările prevăzute aici constau în folosirea de materiale noi la finisajele integrale (pereţi, pardosele şi tavane) în toate corpurile clădirii, înlocuirea tuturor obiectelor sanitare existente, înlocuirea reţelei electrice şi a corpurilor de iluminat, reabilitarea şi înlocuirea parţială a reţelei de instalaţii sanitare şi termice, mobilare cu mobilier în toate sălile de curs, în cabinete, laboratoare şi spaţii administrative, montarea unui lift de persoane, dotarea tuturor sălilor cu echipamente IT integral (computer, imprimantă, videoproiector etc.), dotarea tuturor laboratoarelor cu material specific, dotarea sălii de sport cu aparatură şi echipamente noi, înlocuirea integrală a tâmplăriei interioare şi exterioare cu tâmplărie nouă din lemn stratificat şi geam termopan, recondiţionarea scărilor şi platformelor exterioare şi realizarea unei rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, reabilitarea curţii interioare şi crearea unor spaţii verzi suplimentare.

Proiectul a obţinut finanţare prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, Axa Prioritara 3 - Imbunătăţirea infrastructurii sociale, Domeniul Major de Intervenţie 3.4 - Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă.

Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea ne-a precizat că pentru Domeniul Major de Intervenţie 3.4 - "Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă" a fost alocată, la nivel regional, suma de 39,12 milioane de euro.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional