Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Sectorul 4 BucureştiPrimăria sectorului 4 face împrumuturi consistente pentru investiţii

F.A. Investiţii /

Cristian Popescu, primarul sectorului 4

Cristian Popescu, primarul sectorului 4

Aproape 100 milioane de lei sunt credite pentru străzi şi 50 milioane de lei pentru şcoli

Primăria sectorului 4 are la dis-poziţie, în acest an, un buget de investiţii de circa 11,1 milioane de lei, strict pentru finanţarea lucrărilor începute anul trecut. Reprezentanţii primăriei ne-au declarat că aceste fonduri sunt, în marea lor majoritate, pentru sistemul rutier, asfaltări ale străzilor de pământ, modernizări şi reparaţii.

Toate asfaltările se vor face după ce Primăria Capitalei va finaliza lucrările de introducere a reţelelor de apă şi canalizare în zonele Apărătorii Patriei şi Progresul. Pentru acest an, administraţia locală a sectorului 4 are în plan să continue asfaltările pe 18 străzi.

Restul fondurilor vor fi utilizate pentru finalizarea reabilitării termice la 11 blocuri, iar alte 26 sunt propuse pentru intrarea în program începând din 2010. La finele lunii martie, primăria aştepta aprobarea Ministerului Dezvoltării. În plus, se vor derula şi reparaţii şi amenajări parcări pe străzile dintre blocuri.

52 de străzi de pământ vor fi asfaltate

Pe lângă fondurile menţionate pentru investiţii, Primăria sectorului 4 are la dispoziţie o linie de credit de circa 100 milioane de lei, bani care nu au fost utilizaţi până la finele lunii martie. Fondurile sunt rezervate asfaltărilor a 52 de străzi de pământ din cartierele Apărătorii Patriei şi Progresul, unde Primăria Capitalei derulează extinderi de reţele de apă şi canalizare. După finalizarea acestor lucrări, consilierii locali ai sectorului 4 vor aproba şi lista străzilor care trebuie asfaltate din împrumutul menţionat. De asemenea, este posibil ca, după rectificările bugetare, aleşii locali ai sectorului 4 să aprobe şi începerea de noi obiective investiţionale.

Mai multe şcoli vor avea terenuri şi săli de sport noi, dar şi "after-school"

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone a anunţat că aleşii locali au decis contractarea unui credit de 50 milioane de lei pentru instituţiile de învăţământ. Amplul program investiţional din şcoli include construirea unui nou corp al liceului Petru Rareş, în locul celui retrocedat. Totodată, vor fi realizate şase "after-school" şi vor fi amenajate terenuri şi săli de sport, precum şi bazine de înot în cadrul şcolilor nr. 36,74, 96, 102, 119 şi 190.

Potrivit datelor furnizate de Primăria sectorului 4, bugetul local din acest an va avea venituri totale estimate la circa 533 milioane de lei, la care se adaugă 4,4 milioane de lei fond de rulment şi un credit intern de 92,8 milioane de lei.

Fonduri europene de 4 milioane de euro

În acest an, primăria va avea la dispoziţie şi primele fonduri europene accesate, în valoare totală de 4 milioane de euro pentru proiectul "Îmbunătăţirea accesului grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii". Acest program este derulat în parteneriat cu Primăria Municipiului

Curtea de Argeş, Primăria oraşului Murfatlar şi Asociaţia "A.Vo.G" din Italia. Astfel, grupul ţintă de persoane vulnerabile va obţine calificări în meserii precum agent de pază, operator IT, bucătar, ospătar, îngrijitor bătrâni la domiciliu. De asemenea, aceştia vor beneficia de facilitarea obţinerii unui loc de muncă.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional